Jalkapallo

24 tunnin kännisekoilu muutti unelmaelämän täysin – venäläisten tähtifutaajien piina telkien takana jatkuu: ”Tämä on sirkus”

Julkaistu:

Jalkapallo
Aleksandr Kokorin ja Pavel Mamajev pysyvät tutkintavankeudessa.
Venäjän jalkapallon ongelmalapset Aleksandr Kokorin ja Pavel Mamajev joutuivat jälleen pettymään moskovalaisessa oikeussalissa.

Kokorin, 27, ja Mamajev, 30, ovat olleet loppusyksystä lähtien tutkintavankeudessa pahamaineisessa Butyrkan vankilassa. Kaksikkoa syytetään huliganismista, josta voi saada Venäjällä jopa seitsemän vuoden vankeustuomion.

Kokorin ja Mamajev olivat lokakuussa mukana autonkuljettaja Vitali Solovtshukin ja valtion virkamiehen Denis Pakin pahoinpitelyssä. Jalkapalloilijat viettivät sitä ennen kosteaa iltaa Moskovan yössä.

Keskiviikon oikeuskäsittelyssä Zenitin ja FC Krasnodarin tähdet määrättiin pysymään tutkintavankeudessa vielä ainakin huhtikuun alkuun.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kokorinin ja Mamajevin lisäksi tutkintavankeudessa pysyvät Kokorinin 19-vuotias pikkuveli Kirill ja juniorivalmentaja Aleksandr Protasovitskij, jotka olivat mukana surullisenkuuluisana iltana.

Päätös herätti oikeussaliin saapuneiden pelaajien lähiomaisissa voimakkaita reaktioita.

Kokorinien äiti Svetlana itki kuultuaan tuomarin sanat. Syytettyjen asianajajat kritisoivat kovin sanoin oikeusprosessia ja tuomarin käytöstä.
Protasovitskij’n asianajaja Tatjana Prilipko ei peitellyt massiivista pettymystään. Prilipko ja hänen kollegansa antoivat ymmärtää, että tuomio oli päätetty jo ajat sitten.

– Tuomari istui kuuntelemassa käsittelyä ja pelasi kännykkäpelejä! Onko tämä normaalia? Mielestäni ei, asianajaja sivalsi.

Kokorinia edustava Tatjana Stukalova ilmoitti, että koko käsittely oli pelkkä ”toimittajia varten järjestetty sirkus”. Kokorin ja Mamajev kuuntelivat tuomionsa täydellisessä hiljaisuudessa.

Tapahtumien tausta

Kokorinista ja Mamajevista tuli lokakuussa koko Venäjän puheenaihe. He päätyivät nopeasti maan vihatuimpiin hahmoihin.
Kaksikko lähti juhlimaan kymmenvuotista ystävyyttään sen jälkeen, kun heidän seuransa Zenit ja Krasnodar olivat kohdanneet Venäjän liigan ottelussa Pietarissa.

Jalkapalloilijat suuntasivat ystävineen junalla Pietarista Moskovaan. Pääkaupungissa juhlinta karkasi pahasti käsistä.

Kokorin ja Mamajev olivat mukana joukossa, jonka nähtiin pahoinpitelevän autonkuljettaja Solovtshukia varhain aamulla Moskovan keskustassa. Päävammoja saanut kuljettaja joutui sairaalahoitoon.


Myöhemmin seurue jatkoi matkaansa moskovalaiskahvilaan, jossa he ajautuivat kiistaan aamiaista syöneen valtion virkamiehen Pakin kanssa.

Julkisuuteen levinnyt kahvilan valvontakameratallenne järkytti koko maata. Videolta näkyi, kuinka Kokorin otti tuolin ja löi sillä Pakia päähän. Pak kertoi sittemmin saaneensa iskusta aivotärähdyksen.

Versiot tapahtumien kulusta vaihtelevat. Pelaajien mukaan väkivaltaisuudet alkoivat sen jälkeen, kun heitä haukuttiin ja provosoitiin. Solovtshuk ja Pak ovat kertoneet, että pelaajien seurue aloitti tappelut öykkäröinnillään.

Kokorin ja Mamajev määrättiin lokakuussa kahdeksi kuukaudeksi tutkintavankeuteen. Tutkintavankeutta jatkettiin juttua penkovien viranomaisten pyynnöstä joulukuussa ja nyt jälleen helmikuussa.

Kaikkiaan kaksikko istuu siis telkien takana noin puoli vuotta, minkä päälle voi tulla mahdollinen vankeustuomio.

Täyskäännös

Vielä muutamia kuukausia sitten Venäjän jalkapallon kovapalkkaisimpiin tähtiin kuuluneet Kokorin ja Mamajev viettivät monien silmissä unelmaelämää. Pelaajat nauttivat suurta arvostusta maan parhaimpiin kuuluvissa seuroissa.

Nykyään jalkapalloilijoiden päivät kuluvat sellissä, josta he pääsevät kuntosalille kaksi kertaa viikossa. Uran jatko huipputasolla näyttää molempien kohdalla epätodennäköiseltä.


Mamajevin seura FC Krasnodar ilmoitti jo lokakuussa purkavansa sopimuksensa keskikenttäpelaajan kanssa. Venäläismedian mukaan seura ei maksa enää Mamajeville palkkaa.

Pietarilaisjätti Zenitin suhtautuminen Kokoriniin on ollut erilainen. Päävalmentaja Sergei Semak ja muu joukkue ovat ilmaisseet hyökkääjälle julkisesti tukensa. Venäläislehdistön mukaan Zenit on pitänyt Kokorinin toistaiseksi palkkalistoillaan.

Kokorinin tilannetta synkentää polvivamma, joka uhkaa pahentua vankeusaikana – ainakin jos on uskominen pelaajan asianajajan Andrei Romashovin dramaattista puheenvuoroa.

– Jos päämieheni pysyy vankeudessa, hänelle voidaan joutua asentamaan keinotekoinen polvinivel. Hänestä voi tulla invalidi, Romashov sanoi keskiviikkona.

Mamajevin edustajan Igor Bushmanovin mukaan keskikenttäpelaajalla on ollut mielenterveysongelmia, koska tämä on joutunut olemaan erossa perheestään.

Jalkapalloilijoiden oikeuskäsittelyä seuranneiden asiantuntijoiden mukaan tilanne tuskin helpottuu jatkossa.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt