Kommentti: Karmean moraaliton Gianni Infantino saa jatkokauden Fifassa – Palloliitto välttyy piinalliselta tilanteelta

Julkaistu:

Jalkapallo
Kansainvälinen jalkapalloliitto ilmoitti, ettei Gianni Infantinolla ole vastaehdokasta puheenjohtajaksi kesällä. Se on surullinen uutinen, kirjoittaa Ilta-Sanomien Saku-Pekka Sundelin.
Kansainvälisen jalkapalloliiton puheenjohtaja Gianni Infantino katseli viime viikonloppuna jalkapallon Aasian mestaruusturnauksen finaalia yhdessä Aasian liiton puheenjohtajan, sheikki Salman bin Ebrahim Al Khalifan kanssa.

– Tee jotain! Sano jotain! monien teki mieli huutaa televisioruudulle.

Salman bin Ebrahim Al Khalifa on myös Bahrainin jalkapalloliiton puheenjohtaja. Bahrain puolestaan on koko jalkapalloa seuraavan maailman suurennuslasin alla juuri nyt Hakeem al-Arabin tapauksen vuoksi.
Lukuisat jalkapalloilijat ympäri maailmaa ovat vedonneet Fifaan, jotta se auttaisi Hakeem al-Arabia, Bahrainin entistä maajoukkuepelaajaa, joka sai 2014 turvapaikan Australiasta.

Al-Arabi vangittiin viime marraskuussa lomamatkallaan Thaimaassa Bahrainin antaman laittoman pidätysmääräyksen vuoksi. Hänet uhataan palauttaa entiseen kotimaahansa, josta hän pakeni poliittisen vainon takia. Al-Arabi tuomittiin Bahrainissa teosta, joka tapahtui samaan aikaan, kun hän pelasi jalkapalloa.

Eikä Infantino tee mitään muuta kuin patsastelee Bahrainin liiton puheenjohtajan rinnalla.


Ei Sepp Blatteria parempi

Sveitsiläinen Infantino lupasi 2016 uudistaa korruptioskandaalien ryvettämän Fifan ja puhdistaa edeltäjänsä Sepp Blatterin sotkut.

Hakeem al-Arabin tapaus on vain tuorein esimerkki siitä, että Infantino ei ole ollut yhtään edeltäjäänsä parempi.

Viime kesän MM-kisojen Vladimir Putinia ylistävät puheet olivat jo irvokas näytelmä. Sitä ennen Fifan eettinen komitea alkoi tutkia Infantinon väitettyjä vaikutusyrityksiä Afrikan jalkapalloliiton vaaleihin. Komitean pomot vaihdettiin. Jo aiemmin komitea oli tutkinut Infantinon vastaanottamia yksityislentoja.

Saksalaisen Spiegel-lehden julkaisemissa ns. Football Leaks -papereissa paljastui, miten Infantino oli 2014 Uefan pääsihteerinä neuvotellut salaiset sopimukset Manchester Cityn ja Paris Saint-Germainin kanssa, jotta nämä voisivat kiertää Uefan talouden reilun pelin sääntöjä.


Helpotus Suomen Palloliitolle

Infantino haluaa laajentaa jo seuraavat jalkapallon MM-kisat 48 maan turnaukseksi, vaikka sellaisen järjestäminen ei onnistu pienessä Qatarissa.

Hän tahtoisi luoda uudenlaisen seurajoukkueiden MM-turnauksen, mutta joutui laajan vastustuksen takia vetäytymään toistaiseksi hankkeesta.

Kaikki hänen toimensa tähtäävät Fifan kassan kartuttamiseen, mikä ei ole sinällään huono asia. Kassan avulla tuetaan entistä enemmän jäsenliittoja.

Kyse on myös valtapelistä. Kun jäsenliitot saavat lisää rahaa, ne haluavat Infantinon jatkavan puheenjohtajana, vaikka tämä ei ole tehnyt mitään Fifan puhdistamiseksi.

Keskiviikkona Kansainvälinen jalkapalloliitto ilmoitti, että Infantino on ainoa ehdokas järjestön puheenjohtajavaaleissa kesäkuussa.

Se on helpotus myös Suomen Palloliitolle, joka ei joudu vastaamaan ikäviin kysymyksiin siitä, ketä se äänestää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt