Usain Bolt luopui suuresta unelmastaan: ”Se oli hauskaa, niin kauan kuin sitä kesti” - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Usain Bolt luopui suuresta unelmastaan: ”Se oli hauskaa, niin kauan kuin sitä kesti”

Usain Bolt tervehtii faneja Marinersin paidassa 12. lokakuuta 2018.

Julkaistu: 23.1.2019 0:47

Entinen huippusprintteri sanoo, ettei hän tavoittele enää uraa ammattilaisjalkapallon parissa.

Pikajuoksulegenda Usain Bolt on luopunut haaveestaan tulla ammattilaisjalkapalloilijaksi. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Jamaikalainen Bolt, 32, oli viime vuoden lopulla näytillä australialaisseura Central Coast Marinersissa, mutta sopimusta ei syntynyt.

– En halua sanoa, ettei asiaa hoidettu kunnolla, mutta mielestäni emme lähteneet siihen sillä tavalla kuin meidän olisi pitänyt. Se oli oppitunti, Bolt kommentoi.

– Se oli hyvä kokemus. Nautin todella ainoastaan joukkueessa olemisesta, ja se oli erilaista yleisurheiluun verrattuna. Se oli hauskaa, niin kauan kuin sitä kesti.

Olympiakultaa Pekingissä, Lontoossa ja Riossa voittanut Bolt aikoo nyt keskittyä liike-elämään.

– Teen monia eri asioita. Urheiluelämä on ohi, joten nyt siirryn erilaisiin liiketoimiin. Minulla on paljon asioita tekeillä.

Bolt, joka tunnetaan suurena jalkapallon ystävänä, vietti Marinersin mukana yhteensä kahdeksan viikkoa. Tavoitteena oli löytää ulkopuolisia yhteistyökumppaneita avuksi, jotta jamaikalainen olisi saanut kaikkia osapuolia tyydyttävän ammattilaissopimuksen.

– Marinersilla on ollut ilo työskennellä Usainin kanssa, kun hän tavoitteli toivettaan ammattilaisjalkapalloilijaksi pääsemisestä. Tämä on ollut molempia hyödyttävä yhteistyö, joka nosti Marinersiin ja A-liigaan kohdistuvan innostuksen ja huomion tasoa, seuran omistaja Mike Charlesworth kommentoi marraskuussa.

– Ensimmäisestä päivästä lähtien Usain omistautui siihen, että hän oli osa Marinersia. Hän pääsi erittäin hyvin sisään joukkueeseen ja otti mahtavia harppauksia jalkapalloilijana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?