Jalkapallo

Suomen futisnaisille niukka tappio Tanskaa vastaan

Julkaistu:

jalkapallo
Tanska voitti Suomen Kyproksen Larnakassa pelatun ottelun 1–0.
Suomen naisten jalkapallomaajoukkue avasi kauden leirillä Kyproksella. Leirin päätteeksi Suomi kohtasi Tanskan. Ottelu päättyi Tanskan 1–0-voittoon Mille Gejlin maalilla.

– Pelistä jäi ensimmäisenä mieleen harmitus, kun tuli 1–0 käkeen. Meidän pelaamisesta jäi silti paljon hyvää käteen. Tanska oli vain kovempi joukkue. Meillä oli tarkoitus lähteä heitä haastamaan ja se tehtiin, Suomen joukkueen maalivahti ja kapteeni Tinja-Riikka Korpela kertoi Kyprokselta.

– Puolustuspeli toimi todella hyvin, eikä Tanska päässyt hirveän moneen maalipaikkaan. Hyökkäyspäässä jäi vielä parannettavaa, kun emme päässeet siellä paikoille. Meillä oli erikoistilanteita, ja niistä pitäisi tehdä ainakin yksi maali, kun saadaan noin hyviä kulma- ja vapaapotkuja.

Mitä hyökkäyspelissä jäi parannettavaa, miten sitä pitäisi viedä eteenpäin?

– Se tulee näiden pelien kautta, kun saamme yhteisiä leiripäiviä. Pelaajat oppivat tuntemaan toisensa entistä paremmin. Mihin pitää liikkua ja mihin halutaan palloa. Pikkujuttuja ja ajoituksia, jotta voimme pelata tarpeeksi nopeasti. Kansainvälisissä peleissä ei ole aikaa ottaa montaa kosketusta. Nopea pelaaminen vaatii nopeita pelaajia, joita meillä on.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tappiosta harmitti Korpelaa, mutta Suomen joukkueen leirin kokonaisantia maalivahti kehui.

– Todella hyvä leiri ollut. Harvemmin pääsemme näin hyviin olosuhteisiin keskellä talvea tammikuussa. Saimme viisi päivää harjoitella hyvin, laadukkaita treenejä ja päätteeksi huipputason kansainvälinen peli loppuun.

Tanska putosi ensi kesän MM-kisoista jatkokarsinnassa. Se on kuukauden päästä 21. helmikuuta arvottavissa EM-karsintalohkoissa Suomen tavoin kakkoskorissa.

– On hyvä juttu, että olemme kakkoskorissa. Kolmoskorissa on myös kovia joukkueita. Lähtökohta on se, että alemmista koreista tulevat joukkueet pitää vähintään hoitaa lohkon kakkospaikkaa ajatellen.

Suomen naisten maajoukkueelle on rakennettu tälle keväälle kova ohjelma. Maaliskuussa joukkue osallistuu Kyproksella turnaukseen, jossa se kohtaa MM-kisoihin selvinneen Etelä-Afrikan lisäksi Pohjois-Korean ja Tshekin. Turnaus päättyy vielä sijoitusotteluun.

Huhtikuussa on vuorossa vieraspeli Sveitsissä ja kotimaaottelu Puolaa vastaan. Kesäkuussa on vielä kaksi maaottelua, kunnes EM-karsinnat alkavat syksyllä.

– Se on todella hyvä ohjelma. Pelit valmistaa varmasti meitä karsintoihin. Nyt nähtiin Tanska, joka on ollut viime vuosina lopputurnausjoukkue. Ei me kaukana olla heistä. On tärkeää, että saamme kovia pelejä. Seuraava askel on se, että otamme tuloksia (voittoja) tällaisia joukkueita vastaan.

Suomi–Tanska 0–1 (0–0)

69. Mille Gejl 0–1.

Suomi: Tinja-Riikka Korpela (C) – Tuija Hyyrynen, Ria Öling (65. Emmi Alanen), Emma Koivisto, Adelina Engman (86. Kaisa Collin), Olga Ahtinen (46. Anna Auvinen), Juliette Kemppi (86. Heidi Kollanen), Julia Tunturi (65. Jenny Danielsson), Natalia Kuikka, Anna Westerlund, Linda Sällström.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt