Jalkapallolegenda Phil Masinga, 49, on kuollut – muistetaan historiallisesta maalista - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Jalkapallolegenda Phil Masinga, 49, on kuollut – muistetaan historiallisesta maalista

Etelä-Afrikan jalkapallon suurimpiin tähtiin 1990-luvulla kuulunut hyökkääjä Phil Masinga on kuollut.

Phil Masinga pelasi Leedsissä 31 valioliigaottelua ja teki viisi maalia.­

13.1.2019 16:00

49-vuotiaana kuollut Phil Masinga sairasti syöpää ja menehtyi sairaalassa Johannesburgissa.

Hänen poismenoaan surtiin sekä pelaajan kotimaassa että Englannissa, jossa hän pelasi kaksi valioliigakautta yhdessä maanmiehensä Lucas Radeben kanssa Leeds Unitedissa vuosina 1994–1996.

– Tämä on surullinen päivä Etelä-Afrikan jalkapallolle. Hän oli jalkapallon uskollinen palvelija niin kentällä kuin sen ulkopuolella, Etelä-Afrikan jalkapalloliiton puheenjohtaja Danny Jordaan sanoi Twitterissä.

Masinga oli yksi Etelä-Afrikan maajoukkueen avainpelaajista 1990-luvulla, jolloin maa pääsi apartheid-ajan jälkeen takaisin mukaan kansainvälisille kentille.

Klerksdorpissa syntynyt Masinga oli mukana voittamassa Etelä-Afrikan historian ensimmäistä Afrikan mestaruusturnausta vuonna 1996. Hän teki myös MM-karsintojen ratkaisuosuman Kongoa vastaan, kun Etelä-Afrikka selvisi historiansa ensimmäisen kerran MM-lopputurnaukseen, Ranskan vuoden 1998 kisoihin.

  • Video: Masingan historiallinen täysosuma.

Kaikkiaan Masinga pelasi 58 A-maaottelua ja teki niissä 18 maalia. Uransa jälkeen hän työskenteli lyhyesti valmentajana. Viimeisinä vuosinaan Masinga kärsi City Press -lehden mukaan talousvaikeuksista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?