Palloliiton puheenjohtaja piti kovan vaalilupauksensa – hommasi kaksi miljoonaa euroa lisää suomalaiselle futikselle - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Palloliiton puheenjohtaja piti kovan vaalilupauksensa – hommasi kaksi miljoonaa euroa lisää suomalaiselle futikselle

Julkaistu: 4.12.2018 13:30

Liikemies ja Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti on onnistunut haalimaan lisärahaa suomalaiselle jalkapallolle.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti lupasi pestiä tavoitellessaan parantaa Palloliiton ja elinkeinoelämän välisiä kontakteja eli toisin sanoen tuoda lisää rahaa suomalaiselle jalkapallolle.

Liikemiehenä tunnetuksi tullut Lahti lunastaa jo vuoden pestin jälkeen vaalilupauksiaan, sillä Palloliitto on solminut kaksi uutta isoa yhteistyökumppanuutta.

Motonet ja LähiTapiola ovat Palloliiton uudet yhteistyökumppanit. Ilta-Sanomien tietojen mukaan ne sponsoroivat kumpikin 250 000 vuodessa neljän vuoden ajan eli Lahden keräämä lisäpotti olisi kaksi miljoonaa euroa.

Uusien isojen yhteistyökumppanien saaminen Palloliiton tukijaksi on merkittävää, sillä rahan saaminen suomalaisen jalkapallon käyttöön ei ole ollut viime aikoina helppoa. Palloliitolla ei ole ollut erityisen hyvää mainetta yrityselämän puolella.

Puheenjohtaja Lahti haluaa itse maalailla tarinaa pikkupojan unelmista.

– Kun olin nuori, oli kolme asiaa, joita pidettiin Suomelle mahdottomana: jääkiekon MM-kulta, euroviisuvoitto ja miesten jalkapallomaajoukkueen arvokisapaikka. Nyt kaksi niistä on toteutunut. Jalkapallo on viimeinen tragedia, Lahti sanoo.

  • Katso Lahden haastattelu artikkelin pääkuvana olevalta videolta

Lahden tavoitteena on saada kaikkiaan kahdeksan firmaa yhteistyökumppaniksi toteuttamaan Suomen kisaunelmaa. Nyt yrityksiä on kuusi, joista neljä on vanhaa sponsoria.

Tarkoitus on tukea seuraavan neljän vuoden aikana noin miljoonalla eurolla vuodessa A-maajoukkueetta ja alle 21-vuotiaita, kun toinen vuosittainen miljoona laitettaisiin ruohonjuuritason toimintaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?