Jalkapallo

Suomen valmentaja otti vastuun niskoilleen MM-pettymyksestä: ”Isoin syy istuu tässä”

Julkaistu:

Suomen pelaajat ja valmennus pettyi MM-kisojen lopputulemaan.
Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue päätti MM-kisat 1–1-tasapeliin Uruguayssa. Kovin tavoittein turnaukseen lähtenyt Suomen joukkue oli pettynyt, sillä se oli hakemassa jatkopaikkaa. Päätöspelissä Uruguayta vastaan Suomi tavoitteli voittoa, mutta tasapeli maistui karvaalta.

– Halusimme voittaa tämän pelin. Halusimme enemmän tältä turnaukselta, mutta toivottavasti tämä piste antaa uskoa tulevaan, Suomen päävalmentaja Marko Saloranta sanoi.

Suomelle piste oli historiallinen, sillä se ei ollut koskaan aiemmin naisissa tai tytöissä saavuttanut MM-kisoissa pistettäkään. Saloranta arvioi, että yksi syy Suomen odotettua heikompaan menestykseen löytyy hyökkäyspelaamisesta.

– Teimme vain kaksi maalia. Se oli osoitus siitä, ettei hyökkäyspelaamisemme ollut samalla tasolla kuin EM-kisoissa. Isoin syy istuu tässä. Kannan vastuun siitä, miksi emme menestyneet sillä tavalla kuin halusimme. Täytyy istua Suomessa alas ja analysoida kunnolla tämä turnaus, Saloranta jatkoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suomen maalin tehnyt Aino Vuorinen oli Salorannan tavoin pettynyt.

– Totta kai tämä ottelu ja turnaus oli pettymys, mutta voimme silti olla ylpeitä itsestämme. Emme tulleet vain osallistumaan. Lähdimme tähän peliin sillä mielellä, että pelaamme tämän ottelun tälle joukkueelle. Tämä oli meidän viimeinen yhteinen tapahtuma tällä joukkueella, pelaajilla ja valmentajilla, Vuorinen sanoi.

Yksi Suomen joukkueen pirteimmistä oli avauskokoonpanoon noussut Vilma Koivisto. Joukkueen kuopus saa 16 vuotta mittariin, kun vuorokausi vaihtuu Uruguayssa keskiviikoksi.

– Emme päässeet omalle tasolle ja joukkue ei ollut parhaimmillaan, Koivisto sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Keskikenttäpelaajalla oli näkemys siitä, mikä turnauksessa oli parasta.

– Ehkä se, kun pääsi pelaamaan uusia maita vastaan eli Uutta-Seelantia, Ghanaa ja Uruguayta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt