Jalkapallo

Vakio 1: Brentfordia ja maukkaita ohipelejä

Julkaistu:

Vakio 1 la
Kierrokselle saadaan rakennettua ihan fiksu pelikokonaisuus. Nyt vain toivotaan, että jengit tajuavat pelata oikein.
Muutamasta tasaisen ennakkoasetelman matsista on tarjolla liian vähän pelattua varmaehdokasta. Näistä on aivan pakkorasti liki 20 pinnaa liian vähän luotettu Brentfordin voitto. Muita ovat Southamptonin, Stoken (oikein edullinen tämäkin) sekä WBA:n voitot.

Rahaa kokeillaan tehdä ohipeleillä aivan liikaa pelatuista West Hamin, Tottenhamin, Norwichin sekä Derbyn voitoista.

1 Newcastle – Bournemouth 1X **

Perustaso 2-2

Kokoonpanot 3-5
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vireystila 2-4

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän pienempi

Valioliiga Newcastlella on alla helpottava 1–0-kotivoitto Watfordista, joka tuli tosin vasten pelitapahtumia. Harakoiden alkukausi on ollut kokonaisuutena pettymys sekä tuloksellisesti että pelillisesti. Sarjassa säilymiseen perustaso kyllä riittää, mutta alisuorittamiseen ei ole enää varaa, sillä putoamisviivan alapuolella Huddersfield vaikuttaa iskukykyiseltä.

Bournemouthin peli toimii sen sijaan mainiosti. Nykyinen sijoitus on toki hieman yläkanttiin, mutta kärkikymmenikköön Cherries on ihan varteenotettava ehdokas tällä kaudella. Kesän hankinta David Brooks on lyönyt läpi Valioliigatasolle yllättävän nopeasti. Hän sopii Bournemouthin pelitapaan kuin nenä päähän.

Vieraat pääsevät otteluun käytännössä parhaalla avauskokoonpanollaan ja ovat ottelussa ainoastaan marginaalinen altavastaaja. Newcastlella puolestaan viikko sitten loukkaantuneen keskikentän avainpelaajan Jonjo Shelveyn pelaaminen on epävarmaa. Jo ennestään optimiavauksen pelaajista sivussa oli toppari Florian Lejeune. Sen sijaan kapteeni Jamaal Lascelles lienee pelikunnossa, vaikka joutui jättämään Watford-pelin kesken olkapäävaivan takia.

2 Southampton – Watford 1 **

Perustaso 2-2

Kokoonpanot 5-4

Vireystila 3-4

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän pienempi

Valioliiga Southampton ei ole vakuuttanut alkukaudesta etenkään viimeistelyn osalta. Paikkoja Saints on luonut odotusarvoltaan yli 11 maalin edestä, mutta toistaiseksi vastustajan verkko on heilunut vasta seitsemän kertaa. Kärjestä löytyy useampi tuhlaajapoika, mutta jossain vaiheessa maalimäärät lähtevät nousuun.

Watford on pelannut sen sijaan vahvan alkukauden ja joukkueen itseluottamus hipoo pilviä. Viime kierroksella tuli toki takkiin Newcastlen vieraana 0–1, mutta pelillisesti Hornets oli siinä parempi osapuoli. Vähintään tasapeli olisi ollut oikeutettu tulos. Javi Gracian 4–2–2–2-muoto saa tällä hetkellä yksilöiden parhaat ominaisuudet kukoistamaan, joten muutoksiin ei ole aihetta.

Isännillä on parannuspotentiaalia ja kotietu tekee Saintsista pelin marginaalisen suosikin. Maalimäärä jää todennäköisemmin alle 2,5 maalin rajan kuin menee sen yli.

3 Leicester – Burnley 1 *

Perustaso 3-2

Kokoonpanot 4-3

Vireystila 3-1

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Valioliiga Leicester pelasi viikko sitten hyvän pelin Cardiffin vieraana ja ansaitsi voittonsa. Kahden viikon takainen tragedia West Ham –kotipelin jälkeen saatiin siis painettua taka-alalle. Tämä peli on kuitenkin jälleen hieman erikoinen, sillä ottelu on ensimmäinen King Power –stadionilla sen jälkeen, kun seuran omistaja Vichai Srivaddhanaprabha ja muutama muu henkilö menettivät henkensä helikopterionnettomuudessa kentän kupeessa.

Burnley tulee otteluun surkeassa vireessä. Claretsin puolustuspeli on tullut Sean Dychen alaisuudessa tunnetuksi pitävyydestään, mutta viime aikoina perustat ovat romahtaneet. Burnley on antanut koko sarjassa eniten maalipaikkoja vastustajilleen, joten ei ole mikään ihme, että omissa on myös kolissut reippaasti.

Vierailla on alakerrassa pieniä kokoonpanohuoliakin, sillä runkotoppari James Tarkowskin pelaaminen on epävarmaa, ja jo ennestään sivussa olivat toppari Ben Gibson ja maalivahti Nick Pope. Leicesterin ainoa kysymysmerkki avauksen pelaajien osalta on toppari Harry Maguire.

Isännät lähtevät otteluun selvinä suosikkeina ja voittavat arviolta päälle kuusi kertaa kymmenestä.

4 Huddersfield – West Ham 1X ***

Perustaso 1-2

Kokoonpanot 5-3

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä pieni

Valioliiga Huddersfield otti maanantaina erittäin tärkeän 1–0-kotivoiton Fulhamista ja nousi pois sarjan jumbosijalta. Pelillisesti Terrierien tekeminen on kuitenkin isossa kuvassa tutun tehotonta. Manageri David Wagner on organisoinut joukkueen erinomaisesti, mutta hyökkäyspään yksilöt ovat valitettavan heikkotasoisia tähän sarjaan. Moni vaarallinen tilanne tai tilanteen aihio päättyy surkeaan viimeiseen ratkaisuun.

West Ham on materiaaliltaan selvästi isäntiä laadukkaampi, ja joukkuepelikin on näyttänyt viime aikoina paremmalta kuin avauskierroksilla. Taktisesti avain on ollut kolmen miehen keskikentän keskusta – alkukauden kokeilut kahdella keskustan pelaajalla menivät pahasti vihkoon. Huolia manageri Manuel Pellegrinille tuovat kuitenkin lukuisat loukkaantumiset – esimerkiksi laituri Robert Snodgrass on joutunut tuuraamaan viime peleissä keskellä.

Huddersfield on kotiedustaan huolimatta ottelussa niukka altavastaaja. West Hamin hyökkäyspään tähtikaksikko Felipe Anderson – Marko Arnautovic on aivan eri luokkaa kuin isäntien pelaajat. Ratkaisu saattaakin syntyä tämän kaksikon kautta. Maaliodotusarvoltaan ottelu on sarjan keskiarvoa vähämaalisempi – kiitos Huddersfieldin surkean hyökkäämisen.

5 Crystal Palace – Tottenham 1X ***

Perustaso 2-5

Kokoonpanot 4-3

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-2

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Valioliiga Crystal Palace on heikossa tuloskunnossa, mutta pelillisesti Roy Hodgsonin suojateilla ei ole suurta hätää. Suoritustaso riittää kirkkaasti sarjassa säilymiseen – pisteitä tulee nähdyn kaltaisilla otteilla riittävästi. Edellisessä kotipelissään Arsenalia vastaan Palace oli selvästi parempi osapuoli, eikä voitto olisi ollut paikkojen valossa vääryys.

Tottenham on Arsenalia tasokkaampi joukkue, mutta Spurs ei ole saanut vielä parastaan irti loukkaantumisten ja kovan fyysisen kuorman takia. Monella Tottenhamin pelaajalla kesäloma jäi lyhyeksi MM-kisojen takia. Tällä hetkellä lasaretissa ovat belgialaiset Jan Vertonghen ja Moussa Dembele sekä Englannin maajoukkuemiehet Eric Dier ja Danny Rose. Muulle miehistölle ylimääräistä rasitusta tuovat tämän viikon Mestarien liiga –peli ja viime viikon liigacup-peli.

Suuri perustasoero tekee Tottenhamista pelin vierassuosikin, mutta rasituksesta ja poissaoloista on syytä rokottaa.

6 Middlesbrough – Wigan 1 *

Perustaso 5-3

Kokoonpanot 4-3

Vireystila 3-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän pienempi

Championship Middlesbrough haki viime kierroksella 0–0-vierastasapelin Stokesta varsin odotetulla pelisuunnitelmalla. Tony Pulisin taktiikka perustui tiiviiseen puolustuspeliin. Boroa vastaan on vaikea tehdä maaleja, ja sitä kautta Pulisin poppoo tulee keikkumaan sarjataulukon kärkipäässä todennäköisesti kauden loppuun asti.

Wigan on valunut lupaavan alun jälkeen sarjataulukossa keskikastin huonommalle puolelle. Latics on kärsinyt loukkaantumisista läpi syksyn ja sillä on ollut oma vaikutuksensa peliin. Tästä pelistä vierailta puuttuu tuoreena miehenä keskikentän Sam Morsy, jonka korttitili täyttyi viikontakaisessa Leeds-ottelussa.

Boro on kotonaan ottelun suursuosikki ja voittaa liki kuusi kertaa kymmenestä.

7 Norwich – Millwall X2 ***

Perustaso 3-3

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 4-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Championship Norwich porskuttaa tällä hetkellä hurjassa myötätuulessa. Lähes kaikki tuntuu onnistuvan ja pelaajilla on varmasti hauskaa sekä treenikentällä että ottelutapahtumissa. Viime kierroksen 4–0-vierasvoitto Sheffield Wednesdaysta nosti Kanarialinnut sarjan jaetulle kärkipaikalle. Ja kukas muukaan siellä mätti taas maaleja kuin Teemu Pukki. Vasta reisivaivastaan toipunut Huuhkaja-kärki osui paluuottelussaan kahdesti.

Millwall hävisi viimeksi Brentfordin vieraana 0–2. Sitä ennen Leijonat oli kuitenkin kelpo vireessä, joten yksittäiseen tappioon ei kannata liikaa reagoida. Alkukaudesta Neil Harrisin suojatit hävisivät monta tiukkaa peliä, mikä kolhi itseluottamusta. Pelillisesti pohjat keskikastin sijoitukselle ovat kuitenkin olemassa – joukkue on hyvin organisoitu puolustussuuntaan ja panostaa hyökkäyspäässä erikoistilanteisiin.

Kotietu ja hyvä vire tekevät Norwichista kiistatta ottelun suosikin, mutta isäntien pintaliito ei millään tule jatkumaan läpi kauden. Tai sitten peliesityksen on parannuttava. Norwichin suoritustaso tulosten takana on lähempänä sarjan kymmenettä sijaa kuin kärkipaikkaa.

8 Bristol City – Preston 1 *

Perustaso 3-3

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 3-2

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Championship Loukkaantumisista viime aikoina kärsinyt Bristol City hävisi viikko sitten häntäpään Readingin vieraana 2–3, mutta oli pelillisesti selvästi parempi osapuoli. Hyvän alkukauden ennen loukkaantumistaan pelannut Niki Mäenpää oli toipunut jo vaihtopenkille ja saattaa palata tässä tolppien väliin. Hänen tuuraajansa Max O’Leary ei Reading-ottelussa vakuuttanut.

Preston jakoi viime kierroksella pisteet 1–1-tuloksella sarjajumbo Ipswichin vieraana. Tulos oli lopulta ihan hyvä, sillä maalivahti Chris Maxwell ajettiin ulos vartti ennen loppua. Preston oli käyttänyt siinä vaiheessa kaikki vaihtonsa, joten maaliin joutui menemään keskikenttämies Paul Gallagher. Tähän peliin tolppien väliin tulee Declan Rudd, joka aloitti kauden ykkösenä, mutta oli todella epävarma ja putosi Maxwellin tieltä penkille.

Bristol City on kotiedun turvin ottelussa suosikki, muttei kuitenkaan mikään suuri sellainen. Perustasoltaan näiden joukkueiden välinen tasoero ei ole merkittävä. Maaliodotusarvo on lähellä sarjan keskiarvoa.

9 Derby – Aston Villa X2 ***

Perustaso 4-5

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 4-2

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaali

Championship Derbyn peli toimii tällä hetkellä hyvin, ja Frank Lampard on aiheellisesti ehdolla Championshipin lokakuun parhaaksi manageriksi. Viime kierroksella Pässit kukisti kotonaan hyvävireisen Birminghamin suvereenisti 3–1, vaikka menetti kärjessä aloittaneen Martyn Waghornin sairastuvalle jo vartin pelin jälkeen. Ykköstoppari Curtis Davies oli ensimmäistä kertaa avauksessa toivuttuaan takareisivaivasta ja pystyi pelaamaan täydet 90 minuuttia, vaikka sai kolhun toisella jaksolla.

Aston Villa otti viimeksi pakkovoiton kotonaan Boltonista, mikä kevensi varmasti ilmapiiriä. Villan laadukas hyökkäyspään materiaali on kasattu nousutaistelua varten, mutta vastikään manageriksi tulleella Dean Smithilla riittää yhä kehittämistä joukkuepelin suhteen.

Lampardin Pässit on joukkueista tällä hetkellä hieman parempi ja ansaitsee kotiedun myötä otteluun liki 50-prosenttisen suosikkiaseman.

10 Nottingham – Stoke 2 ***

Perustaso 3-5

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 3-2

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä pieni

Championship Nottingham otti viime kierroksella komean päänahan kärkipään Sheffield Unitedista ja nousi kärkikuusikkoon. 1–0-voitto tuli niin tutulla Aitor Karanka tyylillä – pallonhallinta meni vastustajalle, mutta omiin tuli vain yksi kuti maalia kohti. Hyökkäyssuuntaan Forest ei ihmeitä esittänyt.

Stoke jäi Middlesbrough’n isäntänä 0–0-tasapeliin, mikä ei ollut suuri yllätys. Hyökkäyspelaaminen on ollut Pottersin ongelma läpi kauden. Manageri Gary Rowettilla on käytössään tälle tasolle todella laadukas materiaali, mutta hän ei saa siitä parasta irti. Tällä hetkellä Stoke on parhaimmillaan silloin, kun vastustaja ottaa aloitteen ja Potters pääsee kyttäämään vastaiskuja.

Nottingham lähtee kotiedun turvin otteluun marginaalisena suosikkina, mutta asetelma ei sovi sille parhaalla mahdollisella tavalla. Stoke lähtee peliin todennäköisesti altavastaajataktiikalla ja yrittää saada isäntiä avaamaan pakkaansa. Kyttäilyksi tämä voi mennä puolin jos toisin.

11 QPR – Brentford 2 ****

Perustaso 2-3

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 4-3

Motivaatio 4-4

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaalia vähän pienempi

Maalimäärä normaali

Championship QPR on ollut viime viikot hyvässä vireessä, vaikka edelliskierroksella tuli takkiin Blackburnilta 0–1. Ärrät on siitä erikoinen joukkue, että se on pelannut vasta kahdesti tasan, vaikka ottelut ovat olleet pääasiassa hyvin tiukkoja ja vähämaalisia. Joukkueen maaliero -5 on sama kuin putoamisviivan alla olevalla Readingilla. Hyvin todennäköistä on, että jatkossa QPR ei pysty kääntämään tiukkoja pelejä enää yhtä usein voitokseen kuin alkukaudesta ja sarjasijoitus tulee sitä kautta alas. Perustasoltaan Steve McClarenin suojatit ovat sarjan alempaa keskikastia.

Brentford otti viikko sitten avausvoittonsa tuoreen päävalmentajan Thomas Frankin alaisuudessa, kun Millwall kaatui 2–0. Frank hyppäsi lokakuussa vetovastuuseen apuvalmentajan tontilta, kun monta vuotta hyvää työtä tehnyt Dean Smith siirtyi isomman palkkapussin perässä Aston Villaan. Beesin pelitapaan ei ole tullut Frankin alaisuudessa suuria muutoksia. Esimerkiksi Millwall-ottelussa pallonhallinta kirjattiin isännille 62–38 %.

Länsi-Lontoon paikallispeli on molemmille keskimääräistä sytyttävämpi, eikä kotiedulla ole normaalin suuruista merkitystä. Brentford on pelillisesti joukkueista luokkaa vahvempi ja lähtee vieraissakin peliin niukkana suosikkina.

12 Bolton – Swansea 2 *

Perustaso 1-3

Kokoonpanot 4-4

Vireystila 2-3

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän pienempi

Championship Bolton on vajonnut yläkanttiin sujuneen alkukauden jälkeen odotetusti kohti putoamisviivaa. Trotters on ollut läpi syksyn yksi sarjan heikoimmista joukkueista hyökkäyssuuntaan. Avauskierroksilla sillä kävi hyvä tuuri ja palloa pistettiin pussiin kovalla prosentilla, mutta sittemmin samaa onnekkuutta ei ole enää nähty. Tähän peliin Phil Parkinsonin suojatit tulevat kuuden pelin voitottomassa putkessa.

Swansea on ailahdellut alkukaudesta, mutta nykyinen sijoitus sarjataulukossa on ihan siedettävä. Seurassa alkoi uusi projekti viime kevään putoamisen jälkeen Graham Potterin alaisuudessa. Materiaali heikentyi ja nuorentui samalla, ja jos Potterin poppoo selviytyy tällä kaudella nousukarsintoihin, voi sitä pitää kovana suorituksena. Pelilliseltä suoritustasoltaan Swansea on maksimissaan sarjan keskikastia.

Joukkueiden välillä on sen verran paljon perustasoeroa Swansean hyväksi, että Bolton on kotiedustaan huolimatta ottelussa altavastaajan asemassa. Kahden vähämaalisen joukkueen kohtaamisesta ei kannata odotella maalijuhlaa.

13 WBA – Leeds 1 **

Perustaso 5-4

Kokoonpanot 3-4

Vireystila 2-4

Motivaatio 3-3

Ottelurasitus 5-5

Kotietu normaali

Maalimäärä normaalia vähän suurempi

Championship WBA on huonossa vireessä ja kärsii loukkaantumisista. Viikko sitten tuli takkiin putoamisviivan alla olevalta Hullilta, mikä oli jo neljäs voitoton peli putkeen. Kokoonpanosta puuttuivat avainhyökkääjä Dwight Gayle, toppari Kyle Bartley, laitapakki Kieran Gibbs ja keskikentän Gareth Barry. Hull-pelissä loukkaantui sitten vielä keskikentältä Chris Brunt. Manageri Darren Moorella ovat vitsit tällä hetkellä vähissä ja sormet tiukasti ristissä, että edes osa luottopelaajista palaisi kehiin tähän otteluun.

Leeds pelaa Marcelo Bielsan alaisuudessa sarjan parhaiten organisoitua pallonhallintapeliä, minkä päälle joukkueen työmoraali puolustussuuntaan on kova. Sijoitus sarjataulukon kärkipäässä ei ole mikään vahinko. Kokoonpanotilannekin on tällä hetkellä hyvä, kun Barry Douglas palasi avaukseen viime kierroksen Wigan-ottelussa.

Näistä lähtökohdista WBA on kotiedun turvin vain niukka suosikki. Maaliodotusarvoltaan ottelu on sarjan keskiarvoa runsasmaalisempi, vaikka Gaylen pelaaminen onkin epävarmaa.

Järjestelmä (5+0), 8,00 euroa


Alla oleva taulukko avautuu ja kutistuu klikkaamalla otsikkoa.

+Pelisuositus
+Pelijakauma vihjettä laadittaessa
NroOtteluTod.näk. (%)Pelisuositus
1Newcastle - Bournemouth3729341X
2Southampton - Watford3829331
3Leicester - Burnley6522131
4Huddersfield - West Ham3130391X
5Crystal Palace - Tottenham2426501X
6Middlesbrough - Wigan5926151
7Norwich - Millwall532720X2
8Bristol City - Preston4628261
9Derby - Aston Villa462826X2
10Nottingham - Stoke3731322
11QPR - Brentford3328392
12Bolton - Swansea2628462
13WBA - Leeds3828341


KohdeOttelu1x2
1Newcastle - Bournemouth372637
2Southampton - Watford333136
3Leicester - Burnley76159
4Huddersfield - West Ham212653
5Crystal Palace - Tottenham141967
6Middlesbrough - Wigan741610
7Norwich - Millwall78139
8Bristol City - Preston492922
9Derby - Aston Villa632116
10Nottingham - Stoke453222
11QPR - Brentford552322
12Bolton - Swansea242749
13WBA - Leeds352936

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt