Matthew saapui Suomeen rakkauden perässä – hylkäsi liigauran jalkapallossa, tienaa nyt yli puoli miljoonaa: ”Täällä verotetaan hyvin”

Julkaistu:

Verot 2017
Matthew McKenna ei halunnut pelata Suomessa jalkapalloa Veikkausliigassa, koska keskittyi työelämään ja jatko-opiskeluihinsa. Verotiedot näyttävät, että kannatti.
Matthew McKenna pelasi Suomessa jalkapalloa alasarjoissa yli 200 ottelua. Suomeen noin parikymmentä vuotta sitten rakkauden perässä tullut maalivahti keskittyi pelaamisen ohella työntekoon ja jatko-opintoihinsa.

Hän oli pelannut ennen Suomea Saksassa. Suomen Ykkösessä ja Kakkosessa loistanut maalivahti lopetti pelaajauransa 2009 ja on edennyt työurallaan mukavasti.

Yhdysvaltain ja Suomen kansalainen McKenna, 44, työskentelee nykyään johtajana mm. tietoturva-asioihin keskittyvällä SecurityScorecardilla.

Suomessa vaimonsa ja kahden lapsensa kanssa asuvan McKennan verotettaviksi tuloiksi ilmoitettiin viime vuonna 524 515 euroa. Hän maksoi veroa Suomeen yli 251 484 euroa.

– Suomi verottaa minua hyvin. Lisäksi maksan veroja USA:han, eli teen työtä tavallaan kolmelle, McKenna sanoi naurahtaen.

Hän ei silti valittanut verojensa määrästä.

– Täällä Suomessa verorahoja käytetään hyödyllisesti.

McKenna tutustui vaimoonsa yliopistoaikoinaan Yhdysvalloissa. Pariskunta on ollut yhdessä parikymmentä vuotta.

Piti pelata Veikkausliigassa

McKennan piti pelata jalkapalloa Suomessa alunperin Veikkausliigan Jokereissa, mutta hän päätyi Jokruihin, josta ura jatkui nopeasti alasarjoissa mm. LePassa ja PK-35:ssä.

– Olen aina halunnut kehittää tietojani. Siksi tein Suomessa pelaamisen ohella töitä ja jatkoi opiskelujani. En voinut sitoutua Veikkausliigan vaatimuksiin aikataulujen takia, McKenna kertoo.

Hän ymmärtää, että hyvin nuorilla pelaajilla on erilainen näkökulma jalkapallouraan kuin hänellä oli Suomeen saavuttuaan.

– Olin 26-vuotias. Silloin alkaa lähestyä ikää, jolloin tulee jo mietittyä, että mitä uran jälkeen.

McKenna ei ole työkiireidensä takia enää ollut paljon tekemisissä suomalaisen jalkapallon kanssa.

– Esimerkiksi valmentaminen olisi vaikeaa. Nautin kyllä valtavasti urheilun seuraamisesta. Poikani pelaa koripalloa.