PK-35 Vantaa juhlii Naisten liigan mestaruutta – jo seitsemäs tällä vuosikymmenellä - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

PK-35 Vantaa juhlii Naisten liigan mestaruutta – jo seitsemäs tällä vuosikymmenellä

PK-35 Vantaa otti pakkovoiton ja vei mestaruuden.

PK-35 Vantaan Roosa Toivanen ja HJK:n Essi Sainio kohtasivat kauden päätösottelussa.

20.10.2018 20:02

PK-35 Vantaan hurja vuosikymmen sai jatkoa. Joukkue voitti seitsemännen mestaruuden 2010-luvulla. Aiemmat mestaruudet ovat tulleet vuosina 2010–12 ja 2014–16. Viime vuonna vantaalaisjoukkue menetti mestaruuden päätöskierroksen lisäajalla. Nyt se kaatoi HJK:n 2–1.

HJK johti sarjaa ennen päätöskierrosta kahden pisteen erolla PK:hon, joten sille olisi riittänyt ottelusta tasapeli.

Ottelun alku oli kotijoukkue HJK:n kannalta murheellinen. Jo 6. minuutilla Klubin maalivahti Minna Meriluoto joutui kaivamaan pallon selkänsä takaa. Heidi Kollanen keskitti vasemmalta, ja Ashley Riefner puski vapaasti pallon maaliin.

Johtomaalin jälkeen vantaalaisryhmä otti ohjat selvästi käsiinsä. Lisäpalkinnon aika oli 31. minuutilla. Kollanen keskitti tällä kertaa oikealta, ja Kaisa Collin puski 2-0-maalin.

Sen jälkeen HJK alkoi päästä peliin mukaan. Tulosta tuli 37. minuutilla erotuomari Lina Lehtovaaran avustuksella. PK:n Sanna Saarinen ja HJK:n Eveliina Summanen olivat kaksinkamppailussa, jonka päätteeksi Summanen kaatui. Lehtovaara tuomitsi HJK:lle rangaistuspotkun. Sen Linda Ruutu ampui varmasti maaliin.

Toisella puoliajalla paras maalipaikka osui PK:lle 71. minuutilla. Kaisa Collin pääsi vaaralliseen paikkaan ja pallo ajautui takatolpalle. Ashley Riefner liukui tilanteeseen, mutta pallo meni ohi maalin.

HJK:n paras paikka tasoittaa tuli 86. minuutilla. Keskialueen vapaapotku tuli rangaistusalueelle, mutta Eveliina Summasen jatko osui ylärimaan.

Kun lisämaaleja ottelussa ei enää nähty, PK-35 Vantaa pääsi juhlimaan mestaruutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?