Jalkapallo

Kaleva: Futispersoona Miika Juntusta syytetään törkeistä talousrikoksista

Julkaistu:

Jalkapallo
Oulussa ilmestyvän Kalevan mukaan syyttäjä on nostanut syytteet Miika Juntusta vastaan.
Jalkapallopersoona Miika Juntusta vastaan on nostettu syytteet törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta. Asiasta kertoo Oulussa ilmestyvä Kaleva-lehti verkkosivuillaan.

Lehden mukaan syyttäjä väittää, että Juntunen on syyllistynyt törkeään kirjanpitorikokseen 1.1.2012–30.4.2014 välisenä aikana sekä törkeään veropetokseen 26.4.2013 – 31.10.2014. Juntunen kiistää jyrkästi lehdessä syytteet.

426 pääsarjaottelua urallaan pelannut Juntunen ryhtyi jo pelaaja-aikanaan seurajohtajaksi. Oululaisen Oulun Palloseuran kasvatti johti ensin tamperelaista TPV:tä, joka teki Juntusen alaisena pikaisen visiitin Veikkausliigaan kaudella 1999.

Sittemmin Juntunen palasi kotikaupunkiinsa Ouluun ja oli perustamassa kaupunkiin uutta seuraa AC Oulua. Kun AC Oulu nousi kaudeksi 2007 Veikkausliigaan, seuran ja Juntusen tiet erosivat. Sen jälkeen Juntunen lähti nostamaan kasvattajaseuraansa Oulun Palloseuraa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Perinteikäs OPS pelasi Juntusen johdolla vielä viime kaudella Ykkösessä. Sarjapaikka oli Oulun Jalkapallon tuki ry:n hallussa. Se jäi kuitenkin ilman lisenssiä. Juntunen valitti Miesten Ykkösen lisenssikomitean tekemästä päätöksestä Urheilun oikeusturvalautakuntaan, mutta valitus hylättiin. Voit lukea koko päätöksen täältä.

Palloliiton kurinpitovaliokunta määräsi 9. toukokuuta Oulun jalkapallon tuki ry:lle 2 000 euron sakot ja Juntuselle 12 kuukauden toimitsijakiellon. Syynä oli rangaistus-, lisenssi- ja kilpailumääräysten rikkominen.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.