Jalkapallo

Kokaiinipannasta vapautunut Roman Eremenko pääsi takaisin tositoimiin – näin hän kommentoi paluutaan kentälle

Julkaistu:

Venäjän liiga
Suomalainen keskikenttäpelaaja kertoi jännittäneensä ottelua.
Kahden vuoden kilpailukieltonsa päätökseen saanut Roman Eremenko pääsi heti ensimmäisenä "vapautensa" päivänä tositoimiin, kun hänet vaihdettiin kentälle Venäjän jalkapalloliigan sunnuntaipelissä Siperiassa.

Eremenkon edustama Moskovan Spartak kaatoi vieraskentällä Jenisei Krasnojarskin 3–2. Eremenko vaihdettiin Sofiane Hannin tilalle 63. minuutilla.

Edellisen kerran Eremenko, 31, nähtiin pelikentällä edustuspaidassa 2. lokakuuta 2016, Moskovan TsSKA:n liigaottelussa Rostovia vastaan.

Pelien väliseen 734 päivään mahtui hämmentävä tieto kokaiinikärystä ja siitä tullut pitkä panna. Eremenko antoi positiivisen dopingnäytteen kokaiinista syyskuussa 2016 pelatun Mestarien liigan ottelun yhteydessä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olin totta kai iloinen. Ja vähän myös jännitti, olihan tässä kaksi vuotta..., Eremenko kuvaili tunteita kentälle astumisen hetkellä venäläissivusto Sport24:n mukaan.

– Olen erittäin iloinen, että voitimme. Luojan kiitos teimme maalin (lopussa), Eremenko jatkoi.

”Hän on meille tärkeä pelaaja”

Spartak johti ottelua kahdesti, mutta kotijoukkue Jenisei tuli kahdesti tasoihin. Voittomaalin teki loppuhetkillä Artjom Timofejev. Eremenko myönsi, että hänellä menee tietenkin aikaa päästä pelirytmiin.

– Sitä (rytmiä) tulee pelaamalla. Olen harjoitellut paljon, hän sanoi.

– Pelaanko seuraavassa pelissä enemmän? En tiedä, mutta olen valmis siihen. Työt jatkuvat, Eremenko mietti vielä.

Asiasta päättää Spartakin italialaisvalmentaja Massimo Carrera. Hänkin myönsi, että Eremenkon on tehtävä vielä töitä päästäkseen parhaalle tasolle.

– Hän on meille tärkeä pelaaja, Carrera tiivisti Spartakin sivuilla.

Nyt kun paluu on tehty, jännitetään, palaako Eremenko myös Suomen maajoukkueeseen. Hän ei ole kertonut julkisesti, haluaako jatkaa maajoukkuepaidassa vai ei.

– Roman ilmoittaa maajoukkuejatkostaan, kun aika ja paikka ovat sopivat. Olen ollut häneen yhteydessä, mutta mitään uutta informoitavaa ei ole, Suomen päävalmentaja Markku Kanerva sanoi julkistaessaan ryhmänsä Kansojen liigan lokakuun peleihin Viroa ja Kreikkaa vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt