Pallokerho: Vedonlyöntifarssi ja apinahuutelu paljastivat Palloliiton karmeat ongelmat – ”Ei ole mitään harmaata aluetta, tämä on sysimustaa” - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Pallokerho: Vedonlyöntifarssi ja apinahuutelu paljastivat Palloliiton karmeat ongelmat – ”Ei ole mitään harmaata aluetta, tämä on sysimustaa”

Julkaistu: 14.9.2018 14:00

Palloliitolle sattui kaksi päätöskatastrofia samalle viikolle. Liiton säännöt ja päätöksenteko kaipaavat kipeästi päivitystä.

Kuluva viikko ei ole ollut Palloliitolle pelkkää juhlaa. Huuhkajat jatkoi hienoja otteitaan voitolla Kansojen liigassa, mutta se on jäänyt ikävien tapausten varjoon.

Pallokerhossa Lari Vesander, Janne Oivio ja Ville Väänänen keskustelevat kahdesta suomalaista jalkapalloa ravistelleesta tapauksesta: futsalin vedonlyöntijupakasta sekä EIFin maalivahdin Jonathan Jäntin sopimattomasta huutelusta tummaihoiselle vastustajalle KTP-ottelussa.

Futsalmaajoukkueessakin pelannut Arber Istrefi selvisi ilman rangaistusta, vaikka hän löi vetoa oman joukkueensa tappiosta. Istrefi kertoi lyöneensä vetoa ystävänsä puolesta ja esitti pankkikuitit todisteeksi. Pallokerhon panelisteista kukaan ei ole uskoa, että tällaiseen lopputulemaan on voitu päättyä.

Samaten Jäntin tapaus herättää suurta ihmetystä. Apina-huudon katsottiin viittaavan muuhun kuin ihonväriin, ja Jäntti selvisi varoituksella. Panelistit pohtivat, kenen tehtävä on ilmoittaa loukatulle, mistä ja miten on soveliasta kokea olleensa rasistisen käytöksen uhri.

Lisäksi jaksossa käsitellään Palloliiton tiedotuspolitiikkaa. Alun perin ennen julkista kohua Istrefin rangaistus yritettiin kuitata kymmensanaisella tiedotteella. Ylipäätään liiton linja tiedotuksessa on mennyt alati heikompaan suuntaan.

Jos podcast-soitin ei näy selaimellasi, voit kuunnella lähetyksen tästä.

Jos haluat kuunnella vanhoja Pallokerhon lähetyksiä, löydät ne täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?