Jalkapallo

Naispelaajalle huudettiin katsomosta törkeyksiä Turussa – seura sai sakot: ”Urheilu ei anna suojaa vihapuheen huuteluun”

Julkaistu:

Jalkapallo
Palloliiton kurinpitovaliokunta on sakottanut Naisten liigassa pelaavaa TPS:ää turvallisuusmääräyksien rikkomisesta.
Turkulaisseuralle tuomittiin 200 euron sakko runkosarjan viimeisellä kierroksella elokuun puolivälissä pelatun HJK-ottelun tapahtumista.

Pelissä ryhmä mieskatsojia alkoi huutaa solvauksia HJK:n keskikenttäpelaajalle Linda Ruudulle. Pelaaja kirjoitti aiheesta tuoreeltaan pitkän kirjoituksen Twitteriin ja ilmoitti pitävänsä käytöstä täysin ala-arvoisena.

– Kuulin itseeni kohdistuneen ”kutonen on poika” -huudon useamman kerran, Ruutu kirjoitti.
TPS pyysi tapahtunutta tuoreeltaan anteeksi sekä HJK:lta että Ruudulta. Tapaus eteni myös Palloliiton kurinpitokäsittelyyn ja toi seuralle sakot kurinpitovaliokunnalta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ruutu sanoi olevansa tyytyväinen Palloliiton päätökseen, vaikka hänen perusteensa tapauksen julkituomiseen ei ollut rangaistuksen hakeminen TPS:lle.

– Halusin nostaa asian esille, jotta jatkossa osattaisiin toimia paremmin. Mielestäni sakko oli kuitenkin oikea viesti Palloliitolta; siitä, ettei katsomoissa hyväksytä tätä yhtään sen enempää kuin muuallakaan. Urheilu ei anna suojaa vihapuheen huuteluun, Ruutu sanoo.

LUE LISÄÄ: Yksittäinen huuto eskaloitui: ryhmä alkoi huutaa törkeyksiä HJK:n naisten pelaajalle Turussa – ”Se oli tosi loukkaavaa”

Turkulaisseuran joukkueenjohtaja Satu Honkala piti Palloliiton päätöstä oikeudenmukaisena.

– Meidän mielestämme rangaistus oli kohtuullinen. Se oli suhteessa tapahtumiin ja Naisten liigan joukkueiden budjetteihin. Emme lähteneet valittamaan siitä, Honkala sanoi.

Ruutu kiittää TPS:ää heti tapahtuman jälkeen esittämästä vilpittömästä anteeksipyynnöstä. TPS myös vakuutti estävänsä jatkossa vastaavat katsomohuutelut.

– Se oli mielestäni tosi hyvä reaktio heiltä. Sanoinkin alkuperäisessä postauksessani tietäväni, ettei katsojien alatyylinen käytös kuulu TPS:n arvoihin. He ovat olleet aktiivisia esimerkiksi Pride-kampanjan aikana. Oli hienoa, että he reagoivat välittömästi ja tuomitsivat katsojien käytöksen, Ruutu sanoo.

Ruudun seura HJK johtaa Naisten liigan yläloppusarjaa neljän pisteen erolla Åland Unitediin. Kärkijoukkueet kohtaavat sunnuntaina Ahvenanmaalla.

– Olemme tähän mennessä pelanneet hyvän kauden ja meillä on kaikki omissa käsissä. Voimme lähteä keskittymään loppusyksyyn peli kerrallaan. Kunhan hoidamme omat työt kunnolla, lopputuloksesta tulee hyvä. Sunnuntaina on tärkeä peli, mutta kun sarjaa on jäljellä enää neljä ottelua, jokainen peli on tärkeä, Ruutu sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt