Jalkapallo

Spartakin fanit vastustavat Eremenkon siirtoa kiihkeästi – tyly kuittailukuva kokaiinista: ”Kaiken lisäksi suomalainen”

Julkaistu:

Jalkapallo
Spartakin faniryhmä on julkaissut kovasanaisen vetoomuksen, jonka mukaan Roman Eremenko ei ole tervetullut jalkapalloseuraan.
Venäjän jalkapallopiirejä puhuttaa pian pelikiellosta vapautuvan Roman Eremenkon odotettu siirtyminen moskovalaiseen suurseura Spartakiin.

Siirrosta uutisoi ensimmäisenä suomalainen MTV ja myös Venäjän median uutiset aiheesta pohjautuvat ainakin toistaiseksi MTV:n uutisen siteerauksiin ja sitä seuranneisiin venäläisreaktioihin.

Virallista vahvistusta siirrolle ei ole edelleenkään tullut Spartakista eikä Eremenkon pelikieltoa edeltäneestä seurasta TsSKA:sta.

Tiistai 7. elokuuta on ensimmäinen päivä, jolloin Eremenkolla, 31, olisi virallinen lupa ryhtyä harjoittelemaan mahdollisen uuden seuransa kanssa pelikiellon jälkeen. Urheilulehti Sport-Expressin mukaan Eremenkon odotetaan ilmestyvän Spartakin harjoituksiin ensi kertaa vasta sitten, kun joukkue palaa Kreikan Thessalonikista, jonne he matkustavat tiistaina.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Eremenko sai marraskuussa 2016 kahden vuoden pelikiellon jäätyään kiinni kokaiinin käytöstä. Hän antoi positiivisen dopingnäytteen 14. syyskuuta Mestarien liigan ottelussa.

Ensimmäiseen viralliseen peliinsä hänellä on sääntöjen mukaan lupa osallistua 6. lokakuuta jälkeen.

Spartakin fanit vastustavat

Spartakin kannattajia edustavalla fanisivustolla Roman Eremenkoa ei ole kuitenkaan toivotettu tervetulleeksi seuraan. Supporters Groupissa on julkaistu tiukkasanainen julistus, jonka mukaan Eremenkon tulo seuraan on vahingollista sekä pelillisesti että seuran ilmapiirin kannalta.

– Me vastustamme. Pidätämme itsellämme oikeuden reagoida negatiivisesti kaikkiin henkilöihin, jotka ovat osallisina kyseisen hahmon siirtoon, fanisivuston vetoomuksessa sanotaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Härski pilakuva

Supporters Group edustaa vain yhtä Spartakin fanisiipeä. Seuralla on myös virallinen fanisivusto, jossa Roman Eremenkon mahdolliseen siirtoon ei ole otettu vielä mitään kantaa.

Supporters Groupin kirjoitus on otsikoitu runollisesti ”Malo kokain, malo kokain, da eshtshe i finn”. Suomeksi lause kuuluu loppusointuja tavoitellen seuraavasti: ”Ei riitä kokaiini, ei riitä kokaiini, vaan on vielä finnikin”.

Virallisemmalle kielelle käännettynä lause tarkoittaa siis yhtä kuin: ”Niin kuin kokaiinissa ei olisi tarpeeksi, mutta hän on vielä suomalainenkin.”


Kirjoituksen kuvituksena on symbolinen pilakuva henkilöstä, joka näyttää vetävän jalkapallokentän valkeaa viivaa nenäänsä.

Faniryhmän mielestä seuran ilmapiiri kärsisi sen vuoksi, että Spartakissa pelaa jo Romanin pikkuveli Sergei ja nyt seuraan ollaan siirtämässä vielä isoveljeä, jolla ”ei ole kaikkein paras maine”.

Molemmilla pelaajilla on sama agentti, joka on fanien mukaan tuonut seuraan muitakin pelaajia osin kyseenalaisin perustein, kuten esimerkiksi väitetysti ”ilmaiseksi”.

Jotain positiivistakin

Supporters Group on julkaissut myös oman listansa Roman Eremenkoon liittyvistä plussista ja miinuksista.

Miinuksiin kuuluvat fanien mukaan seuraavat seikat:

- kaksi vuotta ilman virallisia otteluita

- ”legioonalaisuus” – eli Roman Eremenkolla oleva Suomen kaksoiskansalaisuus ja tausta Suomen maajoukkueessa

- 31 vuoden ikä

- tulo seuraan estäisi joidenkin muiden lupaavien pelaajien, kuten Mihail Ignatovin läpilyönnin

- lähti aikoinaan Rubinista vähemmän tyylikkäästi ja on nyt hylkäämässä TsSKA:n samaan tapaan

- on tulossa ”vihollisen leiristä” eli moskovalaisesta TsSKA:sta

- väitetty siirron ”ilmaisuus” on kyseenalainen.

Plussia Supporters Group löysi Eremenkosta vain kaksi: on pelannut aikanaan hyvin ja jatkossa pukuhuonekuvista voisi tulla hauskempia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt