Ykkösen peli jouduttiin keskeyttämään rasististen huutojen takia Valkeakoskella – tuomari komensi joukkueet pukukoppiin

Erotuomari joutui keskeyttämään Hakan ja KTP:n välisen ottelun ja lähettämään pelaajat pukukoppiin kymmeneksi minuutiksi.

Tehtaan kenttä on yksi suomalaisen jalkapallon jumalaisimpia näyttämöitä. Kuvan ottelu ei liity tapahtumiin.

28.7.2018 15:16

Kun Pekka Lagerblom on kentällä, tarjolla on yleensä draamaa. Lahtelaislähtöinen keskikenttämies teki hiljattain sopimuksen Ykkösessä pelaavan Hakan kanssa. Ensiesiintyminen valkopaidassa tapahtui viime kierroksella Kokkolassa ja lauantaina oli vuorossa kotidebyytti.

Lagerblom ehti nauttia Tehtaan kentän tunnelmasta vain 18 minuuttia, kun erotuomari Mohammed Al-Emara päätti keskeyttää ottelun. Syynä olivat olutkatsomosta kuuluneet rasistiset huudot.

– Erotuomari tulkitsi tilanteen siten, että peli ei jatku, ennen kuin huutelija poistetaan katsomosta, Hakan tapahtumapäällikkö Asko Jussila kertoo puhelimitse.

Al-Emara määräsi joukkueet marssimaan kymmeneksi minuutiksi pukusuojiin. Sillä aikaa järjestyksenvalvojat poistivat huutelijan kuivempaan ympäristöön.

Karnevaalitunnelma

Valkeakoskella on vietetty koko viikko kesän kohokohtaa eli Työväen musiikkitapahtumaa. Karnevaalin jäljet näkyivät myös lauantain ns. musarimatsin tunnelmassa.

– Porukka on nauttinut musariviikolla juhlajuomia torstaista lähtien ja taisi tällä huutelijallakin olla varsin vahvat pohjat alla, Jussila arvioi vuosikymmenten paikallistuntemuksella.

Ottelun keskeytyshetkellä isännät johtivat 1–0. Kun peliä päästiin jatkamaan, Hakan rymistely jatkui. Lagerblom näytti taituruuttaan syöttämällä 36. minuutilla 2–0-maalin.

Ottelu päättyi lopulta Hakan 3–0-voittoon. Isäntien viimeisen maalin iski serbipakki Marko Paunovic.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?