Jalkapallo

Suomen alle 17-vuotiaat tytöt askeleen lähempänä unelmaa – illalla EM-välierässä vastassa Espanja

Julkaistu:

JALKAPALLO
Suomen alle 17-vuotiaat tytöt kohtaa tänään Espanjan Liettuassa pelattavassa EM-välierässä.
Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kaatoi tiistaina pelatussa alkulohkon ottelussa Hollannin 2–1 ja eteni välieriin. Tänään on vuorossa askelta suurempi haaste, kun ikäluokan Euroopan rankingin kakkonen Espanja on vastassa.

– Espanja on todella hyvä pallollinen joukkue ja he haluavat hallita palloa. Heidän laitapelaajat ovat vaarallisia, varsinkin oikean puolen Eva Maria Navarro, joka on yksi turnauksen parhaista pelaajista. Hän on vaarallinen pelaaja ja Espanja yrittää käyttää häntä hyväksi nopeissa hyökkäyksissä, Suomen joukkueen päävalmentaja Marko Saloranta kertoo.

Mutta on Espanjalla myös heikkoutensa pelissään.

– Heillä on puolustamisessa haasteita ja yritämme iskeä siihen. Emme aio suosiolla antaa heille pallonhallintaa. Finaalipaikka vaatii nappionnistumista, mutta ei se mikään Gijonin ihme olisi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Saloranta viittaa miesten A-maajoukkueen sensaatiomaiseen 1–1-tasapeliin Espanjan vieraana muutama vuosi sitten. Hänen oma joukkueensa kohtasi Espanjan edellisen kerran viime vuoden helmikuussa. Silloin Espanja voitti 1–0.

– Heillä on nyt joukkueessa paljon samoja pelaajia, eikä pelaamisessa ole mikään muuttunut. Joukkueella on sama valmentaja María Antonia Is, eikä peliajatus ja -sisältö ole muuttunut. Aika sitkeästi Espanja pitää omasta jutustaan kiinni, jossa on isot vahvuudet ja heikkoudet. Niihin me pyrimme nyt iskemään.

Suomi pelasi alkulohkossa Saksaa ja Hollantia vastaan lähes samoilla pelaajilla. Välissä olleessa Liettua-pelissä Saloranta pystyi kierrättämään pelaajia. Espanja-peliin ei ole suuria muutoksia tai yllätyksiä luvassa.

– Näillä näkymin ei ole odotettavissa hirveästi muutoksia. Joitain yksittäisiä pelaajia saattaa ehkä vaihtua.

Se on selvää, että Suomen pelit jatkuvat välierien jälkeen vielä yhdellä ottelulla – joko finaalilla tai karsintaottelulla syksyn MM-kisoihin Uruguayhin.

TV: Yle Areena näyttää klo 19 alkavan ottelun

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt