Jalkapallo

Miksi tyttöjen EM-futispelit eivät näy televisiossa, vaikka Suomi on mitalipeleissä? Näin Yle vastaa

Julkaistu: , Päivitetty:

Jalkapallo
Alle 17-vuotiaiden tyttöjen EM-kisoista ei ole tähän mennessä ollut saatavilla tv-kuvaa Suomeen. Jatkossa Suomen otteita voi seurata Yle Areenasta.
Suomen alle 17-vuotiaiden tyttöjen jalkapallomaajoukkue selviytyi upeasti EM-välieriin, kun se voitti Hollannin tiistaina 2–1. Monia futisfaneja ihmetytti, ettei Liettuassa pelatusta ottelusta ollut saatavilla minkäänlaista tv-kuvaa.

– Syy siihen, ettemme ole tähän asti näyttäneet Suomen peleistä mitään, on se, ettei kuvasignaalia ole ollut tarjolla. Nyt neuvottelemme Uefan kanssa siitä, miten voisimme saada loppupeleistä signaalia, Yle Urheilun kumppanuuksien ja strategisen kehityksen päällikkö Robert Portman kertoo.

Välierän lisäksi turnauksessa pelataan vielä finaali. Lisäksi semifinaalin hävinneet joukkueet pelaavat erillisen karsintaottelun kolmannesta MM-kisapaikasta. Finalistit menevät MM-kisoihin automaattisesti.

– Mikäli Suomi häviää semifinaalin, sijoitusottelu pelataan eri stadionilla Liettuassa. Sieltä taas ei ole tuotantoa tällä hetkellä tiedossa. Jos Suomi pelaa finaalissa, siitä on signaali olemassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Portmanin mukaan nuorten ja naisten kisoissa on järjestäjien puolelta ajoittain ongelmana se, ettei kuvamateriaalia ole yksinkertaisesti tarjolla.

– Se koskee myös naisten jalkapallomaajoukkueen virallisia karsintapelejä, sillä otteluita ei aina tuoteta kaikista maista. Kun ei ole signaalia, silloin ei voida myöskään näyttää. Se on meille välillä ongelma.

Uefa kertoi keskiviikkona Twitter-tilillään, että ainakin sen verkkosivuilta on katsottavissa molemmat välieräottelut. Suomen ottelu Espanjaa vastaan alkaa perjantaina klo 19 Suomen aikaa.

Yle tiedotti keskiviikkoiltana, että Suomen välierä on nähtävissä sen Areena-palvelussa.
Edit: Päivitetty tieto Yle Areenasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt