Jalkapallo

Tulipalosta kärsinyttä suomalaisseuraa autetaan somekampanjalla: ”Mahtava herätä aurinkoiseen aamuun”

Julkaistu:

tulipalo
Huoltorakennuksen tulipallo aiheutti mittavaa vahinkoa Savon Pallolle.
Urheilukentän huoltorakennus tuhoutui tulipalossa Pieksämäellä lauantaina. Palon ei tiedetä aiheuttaneen henkilövahinkoja. Poliisi tutkii tapausta tuhotyönä.

Tulipalo oli erityisen raskas isku perinteikkäälle Savon Pallolle, jonka huoltotila tuhoutui palossa. Vuonna 1935 perustettu seura on perinteikäs liikuttaja Pieksämäellä.

– Tämä on vaikea paikka. Ajatukset ovat vieläkin sekaisin, toiminnanjohtaja Satu Oksanen kertoi maanantaina Ilta-Sanomille.

– En tiedä tulipalon syytä. Kaikenlaisia epäilyjä ja huhuja liikkuu, mutta se on poliisin asia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Huoltorakennuksessa oli mm. pukukoppeja, säilytystiloja ja suihkut. SaPan miesten jalkapallon edustusjoukkue pelaa neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla eli Kolmosessa.

Se oli suurin kärsijä tulipalossa. Varusteiden lisäksi tuhoutui mm. edustusjoukkueen peleissä käytetyt kahviotarvikkeet ja myytävät syötävät.

– Pelipaidat, nappulakengät, pallot ja monet muut varusteet tuhoutuivat. Lisäksi kaikkea mitä tällaisella pienellä seuralla nyt on: kahviotarvikkeita ja sellaista, makkaragrillikin taisi mennä siinä, Oksanen harmittelee.


Mittavien tuhojen korvaaminen ei käy pieneltä seuralta käden käänteessä.

– Edustusjoukkueen pelit jatkuvat ja kausi kulkee. On pakko saada palloja, paitoja ja muuta. Onni onnettomuudessa oli se, että juniorien pallovarasto oli toisen tekonurmikentän kopissa.

SaPan iloksi jalkapalloyhteisö on nopeasti herännyt tukemaan seuraa. Ulkopuolinen taho masinoi käyntiin ylemmistä sarjoista tutun kausikorttihaasteen. SaPa myy edustusjoukkueen ja Vitosessa pelaavan kakkosjoukkueen peleihin oikeuttavaa kausikorttia 25 euron hintaan.

– Olemme saaneet monenlaisia yhteydenottoja. Kausikortti on vähän kuin kannatusmaksu. Monet sellaisetkin ovat olleet yhteydessä, jolla ei ole aikomustakaan tulla meidän peleihin ja jotka asuvat kaukana muilla paikkakunnilla. Mutta se on heidän tapansa auttaa meitä. Se on todella hienoa.

Twitterissä esimerkiksi Kakkosessa pelaava Gnistan ilmoittautui jo mukaan kausikorttihaasteeseen.
Jalkapalloilijat ja seurat liittyivät joukolla mukaan tukemaan SaPaa, kun tapaus tuli julkisuuteen. Kuopion Palloseura ilmoitti tukevansa SaPaa ostamalla 10 kausikorttia. Kakkosen Salon Palloilijat lähti myös mukaan.
Myös pelaajat aktivoituivat. KuPSin tähtipelaaja Petteri Pennanen osti kausikortin ja välitti tilauksen mukana pyynnön, että kortti annetaan jollekin paikalliselle taholle, joka haluaisi käydä peleissä.
Jalkapalloväen tuki sai SaPassa mielialat kohenemaan. Seuran virallisella tilillä kerrottiin, että aamuun mennessä tilauksia oli tullut jo 260.

– Mahtava herätä aurinkoiseen aamuun kun huomaa kausikortteja menneen 260 kappaletta, seuran tilillä iloitaan.

Oksasen mukaan myös muiden lajien paikalliset seurat ovat nopeasti tarjonneet apuaan, jotta SaPa pääsisi takaisin jaloilleen. Aivan kaikkea ei kuitenkaan voi tukirahoillakaan saada takaisin.

– Henkilövahinkoja ei onneksi sattunut. En osaa arvioida vahinkojen kokonaisarvoa. Paljon meni sellaista, jolla on vain sapalaisille tunnearvoa. Näitä ovat esimerkiksi liput, jotka kannetaan kentälle aina ennen edustusjoukkueen peliä sekä vanhoja viirejä ja perinnetavaroita. Samanlaisia ei enää saa.

Poliisi piti alueen eristyksissä sunnuntaina, eikä Oksanen ole päässyt paikan päälle tarkastamaan tuhoja. Hän on saanut muilta tietoja paikan päältä.

– Juttelin juuri kenttämiesten kanssa. Nyt kun alue avattiin eristyksistä niin selvisi, ettei sinne oikein mitään jäänyt. Tämä on todella ikävää, mutta kyllä tästä noustaan.

Artikkeliin päivitetty 8.5. klo 11.04 uusia mukaantulijoita SaPan talkoisiin sekä seuran oma reaktio.
Näitä luetaan!
 • Juuri nyt
 • Päivä
 • Viikko
 1. 1

  Kommentti: Ferrarin päätös sai Kimi Räikkösen kuumenemaan – oma talli vei suomalaiselta palkintosijan Monacossa

 2. 2

  Musiikkifestivaali muuttui julmaksi tragediaksi: kaksi nuorta kuollut, yli 15 viety sairaalaan

 3. 3

  Kuninkaallista pukuloistoa! Kruununprinsessa Maryn herkkä, paljetein koristeltu luomus kerää ylistystä: ”Illan ylellisin asu”

 4. 4

  Helsinkiläiseen vaatekauppaan on 30 euron pääsymaksu – ”Karsii huvisovittelijat”

 5. 5

  Rutikuivaa maastoa palaa nyt monessa paikassa: Palomestari muistuttaa ehdottomasta kiellosta – muurattu tulisija ei auta

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Matkustaja kuvasi raitiovaununkuljettajan toimintaa ajon aikana ja kauhistui – HKL: ”Kuljettaja ei saa tehdä noin”

 2. 2

  Helsinkiläiseen vaatekauppaan on 30 euron pääsymaksu – ”Karsii huvisovittelijat”

 3. 3

  Tähän vastattuaan Riina, 31, olisi voittanut historian suurimman Haluatko miljonääriksi? -potin – Olisitko tiennyt oikean vastauksen?

 4. 4

  Mitä rinnoille käy ilman liivejä? Asiantuntija vastaa

 5. 5

  Mitä kouluvuosista jäi päähän? Testaa, pääsisitkö läpi ala-asteelta

 6. Näytä lisää
 1. 1

  Noora ihmetteli yhtäkkiä ilmestyneitä punaisia näppylöitä – lääkäri tunnisti yleisen vaivan heti

 2. 2

  Morsiamen äidin pöyristyttävä käytös järkytti hääväkeä: ”En ole eläessäni hävennyt niin paljon”

 3. 3

  Entinen Playboy-malli päätyi järkyttävään tekoon: hyppäsi pilvenpiirtäjästä pienen poikansa kanssa

 4. 4

  Suvin postiluukusta kolahti tyly heippalappu: ”WC:n hanaa ei saa käyttää kello 21–08”

 5. 5

  Meghanin elämä mullistuu täysin häiden jälkeen – nämä kaikki arkiset asiat ovat häneltä nyt jatkossa kiellettyjä

 6. Näytä lisää