Jalkapallo

Yöllinen ilkivallanteko järkytti Raisiossa – traktorilla hurjastellut vandaali teki 50 000 euron vahingot

Julkaistu:

Jalkapallo
Raisiossa sijaitsevalla jalkapallokentällä tuhottiin kioskirakennus ja poltettiin huoltorakennuksesta anastettu traktori.
Kevät saapui viime viikolla 24 000 asukkaan Raisioon, jossa paikallinen jalkapalloseura pyörittää toimintaa lähes 800 pelaajalle. Raisio Futiksella on 24 joukkuetta – miesten edustusjoukkue pelaa IV divisioonassa ja naisten joukkue III divisioonassa.

Kerttulan liikuntakeskuksessa sijaitsevalla jalkapallokentällä tapahtumia siis riittää.

– Kenttä on käytössä kello 16:sta iltakymmeneen, Raisio Futiksen puheenjohtaja Timo Kuusisto kertoo.

Yön pimeydessä

Keskiviikon vastaisena yönä paikkakunnan jalkapalloväki sai lunta tupaan. Takatalven syynä ei ollut luontoäiti, vaan tihutyöntekijät. Yön pimeydessä joku murtautui alueella olevaan huoltorakennukseen, josta vietiin traktori.


Sen jälkeen alkoi järjetön näytelmä. Kuusiston mukaan traktorin kauhalla rikottiin ensin valotolppa, sitten ajettiin kumoon istutettu puu ja lopulta tuhottiin kaukolämpöverkon rakenteita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Lopuksi traktorilla tuhottiin rakennus, jossa on ollut meidän joukkueen buffet ja varastotiloja, Kuusisto kertoo.

Mittavat vahingot

Rakennus oli Raision kaupungin omaisuutta, ja sen tuhoamisesta on tehty rikosilmoitus. Tihutyö havaittiin jo yöllä ennen kolmea, kun traktori roihusi tulessa.

– Onneksi viiden metrin päässä sijainnut buffet-rakennus ei syttynyt tuleen, Kuusisto miettii.


Kaupungin liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja Reijo Hakorinta arvioi Turun Sanomissa, että yöllisen hölmöilystä seurasi noin 50 000 euron vahingot.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Pelkästään traktorin tuhoamisesta tulee 30 000–40 000 euron vahingot, Hakorinta arvioi.

Raision Futiksen vihreäpaitaisten jalkapalloilijoiden lisäksi kenttää käyttävät Raision Ryhdin futaajat sekä amerikkalaisen jalkapallon naisjoukkue. Kuusiston mukaan tihutyö tuli ikävään saumaan.

– Valtaosa sarjoista käynnistyy ensi viikolla, ja nyt meidän vapaaehtoistyöntekijät joutuvat pystyttämään myyntipisteen taivasalle.


Sateen sattuessa buffassa seisominen ei ole lystiä puuhaa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt