Jalkapallo

Jari Litmanen Juha Malisen avuksi kotikisoihin tähyävän U19-joukkueen valmennustiimiin

Julkaistu:

Jalkapallo
Pikahälytyksellä alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkuevalmentajaksi nimitetty Juha Malinen on valinnut uuden taustaryhmän, johon kuuluu myös Jari Litmanen.
Kimmo Lipposen saatua potkut heikon menestyksen takia alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkueen vastuuvalmentajan paikalta Juha Malinen toimii heinäkuun loppuun saakka sekä U19- että U21-maajoukkueiden päävalmentajana.

Palloliitto tiedotti perjantaina, että kyseisten maajoukkueiden taustaryhmiin on tullut muutoksia. U19-maajoukkueessa Malisen valmennusryhmän muodostavat Marko Rajamäki, Jari Litmanen, Antti Niemi sekä Eemeli Reponen. Sen sijaan Tuomas Peltonen jää seurajoukkuetöidensä vuoksi pois U21-maajoukkueesta ja hänen tilalleen on valittu Mikko Kaven.

– Marko Rajamäki jatkaa U19-valmennusryhmässä ja hänellä on hyvä tietopohja pelaajista. Se auttaa paljon. Meillä on lisäksi pitkä yhteinen taival, kun olemme sotineet toisiamme vastaan liigakentillä, Malinen perustelee valintojaan.

Litmasen suhteen Malinen oli harvasanainen, mutta hehkutti liiton tiedotteessa kokonaisuutta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Maalivahtivalmentajiksi tulevat Antti Niemi ja Eemeli Reponen. Kun joukkoon lisätään vielä ”Litti”, niin meillä on kasassa hyvä valmennustiimi, Malinen sanoi.

Päällekkäisiä tapahtumia

U19-pojat kohtaavat maaliskuun lopulla Sveitsin kaksoismaaottelussa. Pikkuhuuhkajat pelaa samaan aikaan Liettuaa vastaan EM-karsintaa. Huuhkajat puolestaan kohtaa Belekissä Turkissa Makedonian ja Maltan 23. ja 26.3.

Niemi matkaa maaliskuussa Huuhkajien leirille ja Reponen on samaan aikaan U17-tyttöjen EM-jatkokarsintaturnauksessa Ranskassa. U19-poikien mukaan lähtee tällä kertaa Peltonen. Kaven tarttuu työhönsä siis Liettuassa.

U19-, U21- ja A-maajoukkue ovat siis koolla yhtä aikaa maaliskuun lopun kansainvälisinä pelipäivinä. Malinen valmentaa 23.3. Pikkuhuuhkajia EM-karsintaottelussa Liettuaa vastaan ja matkaa seuraavana aamuna U19-leirille Sveitsiin. U19-poikien tuplamaaottelun ensimmäisen osan Sveitsiä vastaan luotsaa Rajamäki valmennusryhmänsä kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt