Jalkapallo

Barcelonan futistähti kertoi tuskallisesta syöpätaistelustaan – Messin reaktio yllätti täysin

Julkaistu:

La Liga
Ranskalaispuolustaja Eric Abidal kertoi Ma part d'ombre -ohjelmassa vaikeasta sairaudestaan.
Jalkapallomaailma hätkähti alkuvuodesta 2011, kun FC Barcelona kertoi pidetyn ranskalaispuolustajan Eric Abidalin vaikeasta sairaudesta. Tuolloin 31-vuotias Abidal sairasti maksasyöpää.

Nyt uransa jo lopettanut Abidal kertoi silloisista kokemuksistaan ja hoidoistaan Ranskan Canal +:n Ma part d'ombre -ohjelmassa.

– Muistan sen kivun loppuelämäni. Se oli sietämätöntä, kuin veitsi haavassa, Abidal kertoi ohjelmassa espanjalaislehti Marcan mukaan.


Abidal kävi leikkauksessa ja palasi Barcelonan riveihin voittamaan Mestarien liigan muutama kuukausi myöhemmin. Ranskalaispelaaja sai sittemmin huonoja uutisia. Leikkaus ei tuonut toivottua tulosta, ja hän tarvitsisi maksasiirrännäisen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tieto oli kuitenkin Abidalille helpotus. Kovat kivut eivät olleet jättäneet häntä rauhaan.

– Kun lääkäri kertoi minulle, että tarvitsisin uuden leikkauksen, olin iloinen. En toivoisi sitä kärsimystä kenellekään.

Abidal sai siirrännäisen serkultaan Gerardilta. Myöhemmin jalkapalloilija paljasti, että myös hänen ystävänsä ja joukkuekaverinsa Dani Alves oli tarjoutunut luovuttamaan osan maksastaan.


Pidetyn Abidalin sairaus oli vaikea paikka myös muille Barcelonan pelaajille. Abidal kertoi Canal +:n ohjelmassa, että joukkueen supertähti Lionel Messi kielsi häntä lähettämästä joukkueelle videotervehdyksiä sairaalasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tein pelaajille videon ennen erästä peliä tsempatakseni heitä. Tiedättekö, mitä Messi sanoi minulle? ”Älä lähetä meille enää tuollaista, meitä sattuu.” He sanoivat, että näytin heistä ruumiilta ja heille tuli puolestani kamala olo.

Abidal pelasi Barcelonassa 193 ottelua, joissa hän teki kaksi maalia. Hän voitti katalonialaisseurassa neljä liigamestaruutta, kaksi Espanjan cupia ja kahdesti Mestarien liigan.

Kauden 2012–2013 jälkeen Abidal jätti Barçalle tunteikkaat jäähyväiset ja siirtyi ranskalaisseura Monacoon. Hänen peliuransa päättyi talvella 2014, kreikkalaisseura Olympiacosin riveissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt