Veljensä menettänyt Miika Juntunen tyrmistyi, kun seuralta vietiin sarjapaikka – näin kommentoi Palloliitto - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Veljensä menettänyt Miika Juntunen tyrmistyi, kun seuralta vietiin sarjapaikka – näin kommentoi Palloliitto

OPS:lle ei myönnetty lisenssiä jalkapallon Ykköseen. Seuran manageri ei tyydy lisenssikomitean päätökseen.

OPS:n manageri Miika Juntunen kuuli seuransa kannalta valitettavasta lisenssipäätöksestä Ilta-Sanomilta.­

10.1.2018 14:58 | Päivitetty 10.1.2018 21:56

Jalkapallon miesten Ykkösen ja Naisten Liigan lisenssikomitea ilmoitti keskiviikkona lisenssipäätöksistään kaudelle 2018.

Lisenssikomitea jätti lisenssin myöntämättä ainoastaan Oulun Palloseuralle. Lisenssikomitea perusteli päätöstään sillä, ettei seura täyttänyt lisenssimääräysten taloudellisia ja oikeudellisia kriteerejä.

Viime kaudella Ykkösessä niukasti sarjapaikkansa säilyttäneen OPS:n manageri Miika Juntunen kuuli seuransa vaille lisenssiä jäämisestä, kun Ilta-Sanomat tavoitti hänet puhelimitse. Suorapuheinen ja värikäs futisvaikuttaja hämmentyi täysin saamastaan tiedosta.

– Mitä? Ei myönnetä lisenssiä? No oho! sponsorineuvotteluista Kokkolasta tavoitettu Juntunen tokaisi saatuaan huonot uutiset.

– Onhan tämä melkoinen pommi, hän tuskaili.

Hän ei ymmärrä lainkaan, miten OPS jäi ilman lisenssiä. Seuran monitoimimies aikookin valittaa asiasta välittömästi Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

– Olemme tehneet sponsorisopimuksia vaikka kuinka paljon, ja nyt ei yhtäkkiä myönnetäkään lisenssiä. Pakkohan tästä on valittaa, Juntunen kertoi.

Suru-uutinen lokakuussa

Taitavana keskikenttäpelaajana omalta pelaajauraltaan muistettu Juntunen, 53, kertoi pyytäneensä lisenssikomitealta lisäaikaa lisenssihakemuksen toimittamiseen. Taustalla painoivat kivuliaat henkilökohtaiset syyt.

– Veljeni kuoli 26. lokakuuta, viisi päivää sarjan päättymisen jälkeen, ja se oli kauhea pommi minulle. Olen pyytänyt lisäaikaa käsittelyyn joulukuun 13. päivästä asti. Sihteerini irtisanoi itsensä lokakuun lopulla ja olen yrittänyt kaikilla tavoilla hoitaa asioita niin paljon kuin olen pystynyt, Juntunen selitti.

– Aika törkeä homma, hän jatkoi.

OPS:lla on kymmenen päivää aikaa valittaa päätöksestä Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Kakkosessa viime kaudella karsintojen jälkeen ilman nousua jäänyt kotkalainen FC KTP on nousemassa OPS:n tilalle Ykköseen. KTP oli täydennysmenettelyssä ensimmäisenä jonossa ja se täytti lisenssiehdot.

Kaksi taloudellista ja yksi oikeudellinen syy

Palloliiton lisenssivaliokunnan puheenjohtaja Petri Salminen avasi Ilta-Sanomille syitä, joihin vedoten OPS:ltä evättiin lisenssi.

Salmisen mukaan taustalla on kolme syytä, kaksi taloudellista ja yksi oikeudellinen.

– Ensinnäkin säännöissä sanotaan, että 15. marraskuuta ei saa olla erääntyneitä palkkoja tai lakisääteisiä maksuja ja jos on, niin niistä pitää olla olemassa maksusuunnitelma. Näin ei ole ollut. Toiseksi ei saa olla taloudenpitoon, turvallisuuteen tai lääkintähuoltoon liittyviä maksamattomia maksuja. Niitä on ollut, eikä niistä ei ollut minkäänlaista maksusuunnitelmaa, Salminen selventää.

– Lisäksi seuran pitää todistaa ja vakuuttaa tiedot oikeaksi. OPS on sanonut, että mitään tällaisia rästejä ei ole, mutta olemme toista kautta saaneet tietää, että niitä on. Kyse ei ole isoista summista, mutta pidän sitä pahana, että antaa vääriä tietoja.

Salmisen mukaan OPS on saanut lisäaikaa lisenssihakemuksensa viimeistelyyn.

– He ovat jättäneet lisenssihakemuksensa marraskuun alussa. Lisäselvitysten takaraja oli 24. marraskuuta, he pyysivät sitä ja saivat 13. joulukuuta. En ole kuullut, että sen jälkeen olisi lisää pyydetty.

Juttua muokattu klo 20.36, lisätty lisenssivaliokunnan puheenjohtajan kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?