73-vuotias jalkapallolegenda Matti Paatelainen määrättiin vangittavaksi - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

73-vuotias jalkapallolegenda Matti Paatelainen määrättiin vangittavaksi

Matti ”Roto” Paatelainen kuvattiin vuonna 2011.

Julkaistu: 29.12.2017 14:29

Turun hovioikeus tuomitsi 73-vuotiaan entisen maajoukkuekapteenin ehdottomaan vankeuteen törkeästä petoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Suomalaisen jalkapalloilun suuruuksiin lukeutuva Matti Paatelainen, 73, on tuomittu Turun hovioikeudessa kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeuteen törkeästä petoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Tuomio liittyy Paatelaisen taannoisiin liiketoimiin sijoittaja Seppo Sairasen ja Optiopaja Oy:n kanssa. Paatelainen ja hänen lähipiiriinsä kytkeytynyt Keski-Suomen Finanssi Oy tuomittiin oikeudessa maksamaan Sairaselle ja Optiopajalle satojen tuhansien eurojen vahingonkorvaukset.

Hovioikeuden tuomiosta kertoi ensimmäisenä Aamulehti.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa Paatelainen oli tuomittu vielä ankarampaan, yli kolmen vuoden vankeusrangaistukseen. Käräjäoikeus salli hänen kuitenkin jäädä vapaalle jalalle odottamaan hovioikeuden käsittelyä.

Hovioikeus määräsi Paatelaisen nyt heti vangittavaksi. Määräys on heti täytäntöönpanokelpoinen, vaikka Paatelainen hakisikin vielä valituslupaa korkeimmalta oikeudelta.

Vuonna 1977 päättyneellä pelaajaurallaan Paatelainen pelasi 47 ottelua A-maajoukkueessa ja toimi myös maajoukkueen kapteenina. Kotimaisen pääsarjan maalikuninkuuden hän voitti 1970-luvulla neljä kertaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?