Jalkapallo

Joel Pohjanpalo turhautuneena Leverkusenissa – ”Tämä ei voi jatkua näin”

Julkaistu:

jalkapallo
Joel Pohjanpalo on ilmoittanut Leverkusenille haluavansa tammikuussa toiseen seuraan.
Suomen maajoukkuehyökkääjä Joel Pohjanpalo on tyytymätön asemaansa Bayer Leverkusenissa. Hän haluaa siirtyä uuteen seuraan tammikuun siirtoikkunassa, kuten hän myönsi viikonloppuna Ilta-Sanomille.

– Olen ilmoittanut seuralle, että haluan siirtyä pois. Se ei ole enää mikään salaisuus, Pohjanpalo sanoi BayArenan haastattelualueella.

Suomalaisen työpäivä Bundesliiga-ottelussa – 1–1-tasapelissä Dortmundia vastaan – oli jälleen kerran turhauttava. Hän vietti sen vaihtopenkillä ja verryttelemällä. Hän on pelannut Bundesliigassa tänä syksynä yhteensä vain 51 minuuttia.

– Tämä ei voi jatkua näin. Olen päässyt kolmessa ottelussa, jos cupin peli lasketaan mukaan, vähän pitemmäksi aikaa kentälle, ja tehnyt niissä kaksi maalia. Enempää ei oikein voi tehdä. Silti vastuuta ei tule, joten totta kai se turhauttaa, Pohjanpalo kuvaili.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Syyt 23-vuotiaan hyökkääjän vähäisiin minuutteihin ovat moninaisia. Ensinnäkin Leverkusenin ykköskärki, Kevin Volland, on upeassa vireessä yhdeksällä maalillaan. Toisekseen tehdasjoukkueella on takanaan kymmenen tappiotonta ottelua, eikä siksi ole tarvetta muutoksiin.

Kolmas syy suomalaisen heikentyneeseen asemaan on elokuussa 24 miljoonalla Buenos Airesista hankittu Lucas Alario, joka on ohittanut hänet keskushyökkääjähierarkiassa.

– Kun olemme molemmat penkillä ja toinen on seurahistorian kallein pelaaja, toinen ei, niin varmasti hän on se, joka tulee ensin sisään. Häntä yritetään saada sopeutumaan saksalaisfutikseen, Pohjanpalo kertoi.

– Tiedän, etten olisi heti aloittamassa pelejä. Mutta olisi kiva tulla vaihdosta tekemään maaleja, niin kuin viime vuonna.


Eurooppalaisfutiksen siirtoikkuna aukeaa tammikuussa, ja silloin Pohjanpalo haluaa muutosta. Jo kesällä moni seura oli hänestä kiinnostunut, mutta silloin kunnianhimoinen suomalainen päätti jäädä Leverkuseniin, lyödä itsensä läpi.

Nyt yhteydenottoja on jälleen tullut.

– Onhan niitä tullut koko ajan. Siitä lähtien, kun en ole päässyt pelaamaan. Moni on soittanut Bundesliigasta ja myös Bundesliigan ulkopuolelta. Uskon, että minulla on hyviä vaihtoehtoja, Pohjanpalo kertoi.

Nuo vaihtoehdot toteutuvat kuitenkin vain, jos Leverkusen suostuu päästämään suomalaisen lähtemään.

– Seura on ottanut siirtohaluni aika nihkeästi vastaan, ainakin toistaiseksi. Vielä ei hyvältä näytä, mutta katsotaan, mitä tapahtuu.

Tehdasjoukkueen kannalta vähilläkin minuuteilla luotettavasti osuva Pohjanpalo on tietysti hyvä ässä takataskussa, mutta suomalaisen kehityksen kannalta pelaaminen olisi tärkeää. Tuleva osoite löytynee jälleen Saksasta.

– Tällä hetkellä lähinnä Bundesliiga kiinnostaa. Täällä pelit ovat sujuneet hyvin, se minkä olen päässyt pelaamaan. Olisi kiva päästä näyttämään, että pystyn tekemään maaleja avauksestakin, Pohjanpalo sanoi.

Tammikuusta tulee mielenkiintoinen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt