Jalkapallo

Tuija Hyyrynen ja Sanni Franssi ovat tehneet suomalaista jalkapallohistoriaa tarunhohtoisessa italialaisseurassa

Julkaistu:

JALKAPALLO
Naisfutaajat edustavat ensimmäisinä suomalaisina italialaista suurseuraa.
Saattaa vaikuttaa erikoiselta, että italialaisen futisjättiläisen Juventuksen avainpelaajiin kuuluu kaksi suomalaista, mutta joka sana on totta.

Maajoukkuenaiset Tuija Hyyrynen ja Sanni Franssi olivat taas viime lauantaina avauskokoonpanossa, kun Juve otti Serie A:n neljännellä kierroksella 1–0-kotivoiton Veronasta ja jatkoi puhdasta saldoaan sarjakärjessä.

Torinolaisten ainoana hyökkääjänä pelaava Franssi ratkaisi ottelun ohjattuaan 50 minuutin kohdalla matalan keskityksen hallitusti maaliin. Osuma oli kuluvalla sarjakaudella suomalaisen toinen. Katso video Franssin maalista alta:
– Verona oli toistaiseksi kovin vastustajamme. Oma pelaamiseni kehittyy koko ajan parempaan suuntaan. Olen tyytyväinen alkukauteeni, Juveen kesällä PK-35 Vantaasta siirtynyt ja aiemmin sveitsiläistä FC Zürichiä edustanut Franssi sanoi heti ottelun jälkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Sveitsissä pelataan suoraviivaisempaa jalkapalloa kuin Italiassa. Olen nyt hyvässä roolissa ihan aidolla ysipaikalla.

Franssi viihtyy Juvessa, koska voi keskittyä ennen kaikkea maalintekoon. Hyökkääjän mukaan on erittäin tärkeää, että harjoituksissa tehdyt liikkeet ja muut perusasiat siirtyvät suoraan otteluihin.

– Koko joukkueemme on samalla sivulla. Kautemme on lähtenyt todella hyvin käyntiin, joten odotan paljon. Meillä on hyvät mahdollisuudet menestyä, Franssi kertoi joukkueestaan, joka perustettiin seuran valtavan miesorganisaation oheen vasta hiljattain.
Naisten Serie A:n kärjessä Juventuksen rinnalla jatkava Brescia on sarjan toinen ”suomalaisjoukkue”. Monikäyttöinen Nora Heroum vaihdettiin lauantaina kentälle 75 minuutin kohdalla, kun Brescia haki 4–2-vierasvoiton Fiorentinasta.

Maajoukkuepelaajien onnistumiset Euroopan pääsarjoissa ovat heille tärkeää kokemusta viime kuussa alkaneen MM-karsinnan kannalta. Suomi kohtaa Helsingissä 26. marraskuuta Israelin otettuaan avausottelussaan 1–0-kotivoiton Serbiasta. Lohkon muut maat ovat Espanja ja Itävalta.

– Koen Serie A:n peleistä olevan itselleni merkittävästi hyötyä. Täällä on nyt sarja käynnissä, kun taas pohjoismaissa jäätiin tauolle, Juven oikea laitapakki Hyyrynen sanoi.

– Säännöllinen peliaikani ja hyvä asemani joukkueessa auttavat paljon. Olen lievien alkuvaikeuksien jälkeen tottunut italialaiseen taktisuuteen ja puolustusvoittoisuuteen.

Hyyrynen on pelannut jo 90 naisten A-maaottelua. Hän siirtyi Juventukseen viime kauden jälkeen tanskalaisesta Fortuna Hjörringistä.

– Pyrin toteuttamaan kentällä samoja perusasioita kuin muuallakin. Juvella on iso määrä kannattajia. Tanskassa oli kieltämättä hiljaisempaa kuin Italiassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt