Jussi Salonoja pettyi jättihankkeensa ”tylystä” sivuuttamisesta – myöntää seuransa vaikeudet: ”Kassakriisi päällä”

Jussi Salonoja pettyi Espoon kaupungin jalkapallostadionhankkeeseen liittyvään päätökseen.

Urheiluseura Espoo Unitedin omistaja Jussi Salonoja oli kiinnostunut jalkapallostadionin rakennushankkeesta Espooseen. Stadionia kaavaillaan Tapiolan urheilupuistoon. Salonoja omistaa urheilupuistossa olevan jäähallin jo nyt.

Maanantaina varmistui, ettei Salonoja pääse toteuttamaan jalkapallostadionia. Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti kokouksessaan, että Tapiolan jalkapallostadionin suunnittelu- ja toteuttamismahdollisuuksista ja -periaatteista aloitetaan neuvottelut neljän tahon kanssa. Ne ovat Espoon Tennistuki ry, Esport Arena Oy ja Esport Honka Oy:n muodostama Esport-yhteisö sekä SRV Yhtiöt Oyj.

– Olen tietysti erittäin pettynyt. Mielestäni kaikkein monipuolisin hanke sivuutettiin tylysti, Salonoja sanoi Ilta-Sanomille.

– Nähtävästi meihin ei uskottu, koska Espoo Unitedin taloustilanne on tällä hetkellä haastava. Kaikki ei kuitenkaan välttämättä ole siltä miltä juuri nyt näyttää, ja tietämättömyys voikin osoittautua kapeakatseisuudeksi, Salonoja pyöritteli.

Jalkapallojoukkue seuran alaisuuteen?

Salonojan mukaan Espoo Unitedilla oli tavoitteena ottaa myös jalkapallojoukkue seuran ohjelmaan.

Tapiolan urheilupuisto

– Nyt se ei näytä olevan mahdollista Espoossa, Salonoja sanoi.

– Vaarana voi olla, että Espoossa on tulevaisuudessa hieno futisstadion, mutta ei edelleenkään yhtään pääsarjaseuraa.

Kaataako tämä Espoo Unitedin tulevaisuuden suunnitelmat?

– Ei kaada. Keskitymme nyt täysillä tähän hetkeen ja taloustilanteen parantamiseen, mutta emme unohda jalkapalloa.

– Helsingissä ja Vantaalla on useita apua tarvitsevia futisseuroja. Mikään ei estä meitä tekemästä yhteistyötä jonkun näissä kaupungeissa operoivan seuran kanssa, Salonoja yllätti.

Salonojan mukaan espoolaisissa seuroissa on lähes 11 000 junioripelaajaa.

– Kaupungissa voisi olla tilaus jopa kahdelle pääsarjaseuralle, Salonoja arvioi.

Espoo United on ollut otsikoissa vaikean taloustilanteensa takia. Salonoja myöntää, että seuran tilanne on edelleen haastava.

– Seurassa on yhä kassakriisi päällä. Pystymme maksamaan osan laskuistamme pääsylippu- ja kumppanuustuloilla, mutta emme siis kaikkia.

– Meillä on neuvottelut käynnissä tärkeiden sijoittajakandidaattien kanssa. Mikäli saamme heidät mukaan, kriisi taittuu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?