Jalkapallo

Haamumaali auttoi pikkumaan ensimmäistä kertaa MM-kisoihin – presidentti teki hurmostilassa kovan lupauksen

Julkaistu:

MM-karsinnat
Panaman presidentti otti historiallisesta MM-kisapaikasta ilon irti.
10.10.2017 on päivämäärä, joka muistetaan noin 3,6 miljoonan asukkaan Panamassa vielä pitkään. Maan jalkapallomaajoukkue teki tiistaina historiaa varmistamalla paikan ensi vuonna pelattaviin Venäjän MM-kisoihin.

Se on ensimmäinen kerta, kun piskuinen maa nähdään kuningaslajin MM-turnauksessa.

Historiallinen MM-paikka ei varmistunut kiistattomasti. Panama tarvitsi ottelusta Costa Ricaa vastaan voiton selviytyäkseen Pohjois- ja Väli-Amerikan lohkosta MM-kisoihin.

Costa Rica hankkiutui ottelussa johtoon. Panaman tasoitus 52. minuutilla synnytti polemiikkia, sillä Gabriel Torresille merkitty maali ei näyttänyt jälkikäteen katsottuna ylittävän maaliviivaa. Erotuomari Walter Lopez kuitenkin hyväksyi haamumaaliksi nimetyn osuman.


Panaman juhlat alkoivat 88. minuutilla, kun Román Torres laukoi joukkueen 2–1-voittoon ja MM-kisoihin. Siitä asti Keski-Amerikan valtiossa on ollut ilo irti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Panaman tapa edetä kisoihin on herättänyt närää etenkin Yhdysvalloissa. USA jäi lohkossaan Los Canalerosin taakse ja menetti näin ollen mahdollisuutensa MM-kisoihin.


Maan presidentti Juan Carlos Valera ei ole kriittisistä puheista hätkähtänyt, vaan on keskittynyt hehkuttamaan jalkapallomaajoukkueen saavutusta. Twitter-tili on käynyt kuumana.

– Kansan ääntä on kuultu. Juhlikaa tätä Panaman historiallista päivää. Huomenna on kansallinen juhlapäivä, presidentti twiittasi heti ottelun jälkeen.

Valtionpäämies piti lupauksensa, ja keskiviikkona Panamassa on vietetty kansallista vapaapäivää. Julkisen ja yksityisen sektorin työntekijät ovat olleet vapaalla, ja koulut ovat olleet kiinni, jotta panamalaiset saisivat viettää juhlapäivää perheidensä kanssa.

– Te ansaitsette sen. Eläköön Panama! Valera julisti.Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.

Panama ei ole suinkaan ainoa maa, jossa on huumaantunut MM-karsintamenestyksestä. Esimerkiksi Peru on ollut täysin kuningaslajin lumoissa, kun maalla on mahdollisuus päästä MM-kisoihin 36 vuoden tauon jälkeen.

Tiistai oli Perussa kansallinen vapaapäivä, kun maan futismaajoukkue kohtasi Limassa Kolumbian. Ottelu päättyi tasatulokseen 1–1, mikä tarkoitti, että Peru jatkaa taisteluaan MM-kisapaikasta jatkokarsinnassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt