Raju välikohtaus jalkapallon Kolmosessa: Pelaaja löi katsojaa kesken ottelun – silminnäkijä: ”Tippui saman tien” - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Raju välikohtaus jalkapallon Kolmosessa: Pelaaja löi katsojaa kesken ottelun – silminnäkijä: ”Tippui saman tien”

Tapaus on Palloliiton kurinpitokäsittelyssä.

Jalkapallon Kolmosen ottelussa nähtiin surullinen tilanne viime viikonloppuna. Kuvituskuva.­

23.9.2017 9:52

Jalkapallon Kolmosen ottelussa KontU–FC Finnkurd todistettiin viime viikon lauantaina erikoista välikohtausta. Yksi pelaajista raivostui kesken ottelun ja löi ottelua seurannutta katsojaa.

Ilta-Sanomien haastatteleman silminnäkijän mukaan yleisössä oli kolme päihtynyttä kannattajaa, jotka olivat aloittaneet huutelun kentän laidalla.

FC Finnkurdissa pelaa pääasiassa ulkomaalaistaustaisia pelaajia, ja huutelu oli sävyltään rasistista.

– Huutelu alkoi jo ennen alkuvihellystä. Sitä jatkui koko ajan, ja pelaajat alkoivat jo huutaa takaisin, että turpa kiinni, silminnäkijä kertoo.

Ottelu oli 84:nnellä minuutilla tilanteessa 3–0, kun FC Finnkurdin pelaaja sai tarpeekseen. Hän käveli yhden huutelijoista luokse ja löi tätä päähän.

– Kannattaja tippui saman tien. Tosin hän oli myös aika kovassa humalassa, mikä saattoi vaikuttaa asiaan. Kyllä hän sieltä nousi nopeasti ylös, silminnäkijä kertoo.

Pelaajalle näytettiin tilanteessa punaista korttia. Palloliiton Uudenmaan piirin kilpailupäällikkö Hannu Kylmäniemi vahvistaa, että he ovat saaneet tapauksesta raportin erotuomarilta.

– Asia on selvityksessä ja kurinpidon käsittelyssä, joten en voi kommentoida sitä sen enempää, hän kertoo Ilta-Sanomille.

Tällaisessa tapauksessa eri tahoilta pyydetään vastineita kokonaisnäkemyksen saamiseksi, jonka jälkeen asia etenee kurinpitovaliokuntaan. Tarvittaessa osapuolia kuullaan vielä uudestaan.

– Tässä ei ratkaista vain mahdollista rangaistusta pelaajalle, vaan tutkitaan esimerkiksi sitä, onko ottelujärjestelyissä ollut puutteita, Kylmäniemi selventää.

Ikävää huutelua oli jatkunut läpi ottelun, mutta kukaan ei ollut puuttunut siihen. Kylmäniemen mukaan Kolmosessa ei vaadita järjestyksenvalvojia, mutta kotijoukkue vastaa ottelutapahtumasta ja sen turvallisuudesta.

– He eivät voi olla passiivia, Kylmäniemi muotoilee.

Kylmäniemi on toiminut kilpailupäällikkönä kolme vuotta. Hänen aikanaan ei vastaavaa tapausta ole sattunut.

Kontulan Urheilijat voitti ottelun 4–0. Tuloksen myötä varmistui, että FC Finnkurd putoaa ensi kaudeksi Neloseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?