Vedonlyöntihuijari Wilson Raj Perumal yritti ostaa suomalaisseuran peitenimellä - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Vedonlyöntihuijari Wilson Raj Perumal yritti ostaa suomalaisseuran peitenimellä

Kolmosessa pelaavalle helsinkiläisseura Atlantikselle on langetettu 12 pisteen rangaistus.

Wilson Raj Perumal vuonna 2012 Tampere Unitedin rahanpesuoikeudenkäynnissä.

23.8.2017 15:59

Lisäksi Atlantiksen varapuheenjohtajana toimineelle Markku Ritalalle Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta määräsi 12 kuukauden toimitsijakiellon.

Rangaistus juontaa viime kauteen, jolloin singaporelaistaho oli aikeissa ostaa helsinkiläisseura Atlantiksen.

Tutkintapäällikkö Jouko Ikonen Suomen urheilun eettisestä keskuksesta (SUEK) vahvisti STT:lle, että ostoaikeiden takana oli Wilson Raj Perumal. Singaporelaisen oli määrä ostaa 200 000 eurolla päätäntävalta seurassa.

Perumal sai vuonna 2011 Lapin käräjäoikeudessa kahden vuoden ehdottoman vankeusrangaistuksen. Hän oli järjestellyt Suomessa jalkapallo-otteluiden tuloksia.

Perumalin yhteyksiä kansainväliseen ottelumanipulointiin on tutkittu useissa maissa.

– Atlantis ei välttämättä tiennyt ostotarjouksen takana olleen juuri Perumalin, sillä hän käytti peitenimeä, Ikonen sanoo.

Kauppa raukesi Atlantiksen putoamiseen

Kurinpitovaliokunnan päätös perustuu muun muassa siihen, että kaupan toteutuessa ulkopuolinen hämärätaho olisi päässyt ohjailemaan Atlantiksen toimintaa.

Kauppa raukesi lopulta, sillä Atlantis putosi miesten Kolmoseen eli Suomen neljänneksi korkeimmalle tasolle. Kolmosen pelejä ei löydy kansainvälisiltä vedonlyöntimarkkinoilta samassa laajuudessa kuin Kakkosen.

Atlantis-vyyhdin käänteistä kertoi jo joulukuussa hollantilainen De Volkskrant -lehti nimeämättä ostotarjouksen tekijää.

Hollantilainen De Telegraaf -lehti puolestaan kertoi viime syksynä, että neljää Atlantiksen hollantilaispelaajaa epäillään manipulaatiosta.

Asiaa alkoivat tuolloin selvittää yhteistyössä Palloliitto sekä poliisi, ja tänä vuonna mukaan tuli SUEK.

Ikosen mukaan Perumal toi kyseiset hollantilaispelaajat Atlantikseen. Heidän oli ilmeisesti määrä pyrkiä pitämään seura Kakkosessa.

Selvityksessä ei saatu täyttä varmuutta siitä, manipuloitiinko jo viime kauden otteluita. Ikosen mukaan todennäköisesti varsinainen manipulointi olisi tapahtunut tällä kaudella, jos kauppa olisi toteutunut.

Tapauksen selvitystyössä on kuultu muun muassa pelaajia, Atlantiksen edustajia ja Perumalia. Ikonen ei ota kantaa siihen, onko tapaus rikostutkinnassa.

Vyyhti muistuttaa osin Tampere Unitedin tapausta, kun kurinpitovaliokunta sulki seuran keväällä 2011 kaikesta Palloliiton kilpailutoiminnasta.

Rangaistuksen syynä oli, että TamUn katsottiin ottaneen rahaa hämäräperäiseltä singaporelaisyhtiöltä. Perumal oli näkyvästi esillä myös tässä tapauksessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?