Ruotsille yllätystappio, Saksa B-lohkon voittoon

Julkaistu:

JALKAPALLO
Hollannissa pelattavissa jalkapallon naisten EM-kisoissa kaksi alkulohkoa on saatu valmiiksi.
Tiistaina pelattiin B-lohkon kamppailut Venäjä–Saksa ja Ruotsi–Italia. Jälkimmäisessä ottelussa Italia oli menettänyt jo mahdollisuudet jatkopeleihin, mutta tarjosi silti kovan vastuksen ruotsalaisille.

Ruotsin kokenut päävalmentaja Pia Sundhage oli päättänyt vaihtaa avauskokoonpanosta kolme runkopelaajaa, joista varsinkin puolustuspään kaksi muutosta olivat jälkiviisaasti huonoja. Toppari Nilla Fischer, laitapakki Jessica Samuelsson ja keskikentän Lisa Dahlkvist aloittivat vaihtopenkillä. Jo ottelun 4. minuutilla Ruotsin toppari Linda Sembrandt teki virheen ja Italian Daniela Sabatino teki johtomaalin.

Ruotsi tuli piakkoin tasoihin Lotta Schelinin rangaistuspotkulla, mutta avausjakson lopulla Sabatino rankaisi uudelleen, tällä kertaa Magdalena Ericssonin virheestä.

– Ruotsi oli aika organisoimaton ja siihen saattoi vaikuttaa monet vaihdot. Puolustuslinjassa tehtiin muutoksia. Jatkuvuus on siellä tärkeätä, ex-tähtipelaaja Hanna Marklund arvioi Ruotsin TV4:n lähetyksessä tauolla.

Toisen puoliajan aluksi Sundhage teki kaksi vaihtoa ja niistä oli heti apua. Kentälle tullut Fridolina Rolfö keskitti laidalta ja Stina Blackstenius teki 2–2-tasoituksen. Italia ei antanut periksi, vaan meni ottelussa vielä kolmannen kerran johtoon. Ruotsin puolustuksessa uinui tällä kertaa vasen pakki Jonna Andersson ja Cristiana Girelli viimeisteli takatolpalta 3–2-voittomaalin.

Tappio riitti kuitenkin Ruotsille jatkopaikkaan, sillä Saksa voitti Venäjän omassa ottelussaan 2–0. Venäjä olisi tarvinnut ottelusta päästäkseen jatkoon. Saksa kuitenkin nappasi kolme pistettä Babett Peterin ja Dzsenifer Maroszanin rangaistuspotkumaaleilla. Saksa kohtaa puolivälierässä Tanskan ja Ruotsi A-lohkon voittaneen turnausjärjestäjä Hollannin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt