Futisfani kävi paljain käsin Lontoon terrori-iskun tekijöiden kimppuun – oli nauttinut useita tuoppeja - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Futisfani kävi paljain käsin Lontoon terrori-iskun tekijöiden kimppuun – oli nauttinut useita tuoppeja

Urhea jalkapallofani puolusti sivullisia Lontoon terrori-iskun yhteydessä.

6.6.2017 20:35

Roy Larner oli istumassa ystäviensä kanssa pubissa lauantaina Lontoossa, kun kolme islamistiterroristia ajoi pakettiauton väkijoukkoon London Bridgellä ja hyökkäsi sen jälkeen jalankulkijoiden kimppuun veitsin varustautuneena.

Kolmikko ilmestyi pubiin, jossa 47-vuotias Larner oli viettämässä iltaansa ja huusi:

– Islam! Islam!

– Tämä on Allahille!

Kolmikko oli silminnäkijöiden mukaan varustautunut 30 senttiä pitkillä puukoilla.

Pubin muut asiakkaat lähtivät karkuun, mutta Larner toimi toisin. Hän oli ennen välikohtausta ottanut omien sanojensa mukaan neljä tai viisi tuoppia olutta.

– Olin kuin idiootti. Huusin heille vastaan. Ajattelin, että minun täytyy panna ne k***päät kyykkyyn, Larner kertoi The Sun -sanomalehdelle.

– Otin muutaman askeleen heitä päin ja huusin: ”Haistakaa vee! Olen Millwallin kannattaja!”

Viime kaudella Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla League Onessa pelannut Millwall on tunnettu väkivaltaisista kannattajistaan. Seuran kannattajiin kuuluu sankka joukko jalkapallohuligaaneja ja fanien slogan on ”No one likes us, we don’t care!” (suom. kukaan ei pidä meistä, emmekä me välitä).

Viimeksi maaliskuussa Scotland Yard aloitti tutkimukset, kun Millwallin kannattajat olivat huudelleet rasistisia huutoja Englannin cupin ottelun yhteydessä Tottenhamin korealaispelaajalle Heung-min Sonille.

Kun kaikki muut pubissa olleet ihmiset pakenivat, Larner huomasi jääneensä yksin terroristien kanssa.

– Yritin vain tarttua heihin paljain käsin ja huitoa mahdollisimman paljon, Larner kertoi The Sunille.

Terroristit osuivat Larneriin puukoilla yhteensä kahdeksan kertaa ennen kuin häipyivät paikalta. Loukkaantunut Larner seurasi heitä ulos.

– Näin heidän menevän kohti seuraavaa pubia. Yhtäkkiä kuulin laukauksia ja kaikki kolme makasivat maassa.

Vasta poliisiautoon turvaan päästyään Larner tajusi olevansa loukkaantunut.

Hänet vietiin sairaalaan, jossa hänet leikattiin, minkä jälkeen yhden lapsen isä pistettiin teho-osastolle.

Sankarifani pääsi pois teho-osastolta jo seuraavana päivänä, mutta joutuu olemaan sairaalassa ainakin viikon.

Larnerin uskotaan pelastaneen muita siviilejä rohkeudellaan. Hänelle puuhataan nyt Yrjön ristiä, kuningaskunnan arvokkainta siviilikunniamerkkiä.

Roy larners m8s have a funny sense of humour #Hero #LondonTerrorAttacks #LondonBridge pic.twitter.com/aktgnxK2Xb— Goodfella (@Jimmycn1) June 6, 2017

Larner itse suhtautuu tapaukseen huumorilla. Hänen ystävänsä julkaisi Twitterissä kuvan, jossa Larner makaa sairaalan sängyssä letkuihin köytettyinä sylissään Runners World -lehden numero, jonka kansiotsikkona on: ”Learn to run”, suomeksi ”opi juoksemaan”. Englanniksi sanalla run on tosin kaksoismerkitys. Se tarkoittaa sekä juoksemista että pakenemista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?