Lukas Hradeckylle karmiva pettymys – oli aiheuttamassa Dortmundin voittomaalia

Huuhkajat-maalivahdin Lukas Hradeckyn unelma Saksan cupin voitosta ei toteutunut, vaan hänen seuransa Eintracht Frankfurt hävisi finaalin Borussia Dortmundille 1-2.

Lukas Hradeckylla ei ollut mitään mahdollisuutta saada Pierre-Emerick Aubameyangin ampumaa pilkkua kiinni.

27.5.2017 23:39

Finaaliin asti joukkuettaan hienoilla pelastuksilla ja pilkkutorjunnoillaan kantanut Hradecky oli nyt epäonnensoturi, sillä hän aiheutti ottelun ratkaisseen rangaistuspotkun, jonka Pierre-Emerick Aubameyang ampui verkkoon 67. peliminuutilla.

Katso tilanne alla olevalta videolta.

Dortmund aloitti finaalin vahvasti ja Eintracht oli tärisemässä. Jo kahdeksannella minuutilla Ousmane Dembélé harhautti rangaistusalueen sisällä Eintracht-topparin Jesus Vallejon ja pääsi laukomaan kuudesta metristä. Hradecky syöksyi tyypillisellä X-torjunnallaan vastaan, mutta Dembélé laukoi pallon hänen ylitseen verkkoon: BVB johti 1-0.

Frankfurt vaikutti jäävän keltamustien hyökkäysaaltojen alle, mutta hiljalleen sen puolustus tiivistyi. Omia hyökkäyksiään valkomustat rakensivat koruttomasti lähinnä pitkillä palloilla.

Puolen tunnin kohdalla Eintrachtin keskikentän pallonjakaja Mijat Gacinovic lähetti hyvin ajoitetulla syötällä Ante Rebicin dortmundilaislinjasta läpi, ja kroaatti sijoitti pallon takakulmaan. Hradecky tuuletti rajuilla onnenhypyillä omalla kenttäpuoliskollaan.

Ensimmäisen puoliajan loppupuoli olikin hieman yllättäen frankfurtilaisten hallussa – mutta onni ei ollut myötä. Keskushyökkääjä Haris Seferovic liukui maalinedustalla hieman möyhässä Timothy Chandlerin poikittaissyöttöön ja joitakin minuutteja myöhemmin Seferovicin sijoitus rangaistusalueen rajalta kimposi tolppaan.

Hradeckyn Eintracht-maalilla ei tarvinnut juuri venyä, lukuun ottamatta Marco Reusin volleyvetoa kulmapotkusta.

Toisen puoliajan alkupuoliskolla suomalaisveskarille kertyi kuitenkin hommia. Dortmund sai jälleen lyhytsyöttöpelinsä toimimaan ja rakensi maalipaikkoja.

Tiukimmissa paikoissa Hradeckya auttoivat kuitenkin toppari David Abraham, joka siivosi Shinji Kagawan taitavan poikittaissyötön maalinedustalta, sekä Marco Fabian, joka ohjasi Aubameyangin saksipotkun ylärimaan.

Sitten koitti suomalaisvahdin musta hetki. 66. peliminuutilla nopea Christian Pulisic pääsi läpi tiiviistä frankfurtilaislinjasta ja ehti palloon juuri ennen tilanteeseen ryntäävää Hradeckya, joka kaatoi Pulisicin. Tulos: rangaistuspotku.

Ottelun erotuomari Deniz Aytekin näytti Hradeckylle keltaista hänen kaadettuaan Christian Pulisicin.

Vaikka suomalaisvahdin tili pilkuissa on huikea tämän kauden Saksan cupissa – hänen taakseen oli tehty vain kymmenen maalia 18 rankkarista – nyt onni ei ollut myötä. Aubameyangin chippaama pallo päätyi verkkoon Hradeckyn aavistaessa sivulle.

Ottelun loppu oli Frankfurtin painostusta, mutta korkealaatuiset maalipaikat jäivät vähiin. Edes vaihdosta tullut seuralegenda, "jalkapallojumalaksi" fanien kutsuma Alexander Meier ei saanut kunnon vetopaikkaa. Toisessa päässä taas Aubameyang osui ylärimaan.

Näin Hradecky joutui pettymään. Kun loppuvihellys soi, 27-vuotias suomalaisvahti riisui keskiympyrässä hanskansa ja katsoi tyhjälle iltataivaalle.

Eintrachtilta jäi kokematta seurahistorian viides Saksan cup-voitto, vaikka lähellä se oli. Joukkue oli viimeksi finaalissa 2006 häviten silloinkin ennakkosuosikille, Bayern Münchenille.

Samalla finaali saattoi hyvinkin olla Hradeckyn viimeinen peli Eintracht-paidassa. Suomalaisvahti meni pelin loputtua Eintracht-fanipäätyyn taputtamaan todella äänekkäästi omiaan kannustaneille faneille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?