Jalkapallo

Ulkomaalaiset halutaan ulos Venäjän liigasta – Vladimir Putin tukee radikaalia ehdotusta

Julkaistu:

Jalkapallo
Venäjän presidentti antoi tukensa ajatukselle, ettei maan jalkapallossa nähtäisi enää yhtään ulkomaalaispelaajaa.
Venäläisen jalkapalloilun tila on noussut itänaapurissa kuumaksi puheenaiheeksi. Ensi vuoden MM-kisojen isäntämaa janoaa kotikisoissaan menestystä, mutta jalkapallomaajoukkueen otteet ovat olleet viime aikoina kaikkea muuta kuin vakuuttavia.

Viime kesänä Ranskassa pelatut EM-kisat päättyivät karvaaseen pettymykseen ja putoamiseen jo alkulohkovaiheessa. Tappiot kansainvälisillä pelikentillä ovat herättäneet kiivasta keskustelua siitä, miksi maajoukkue ei menesty.

Kritiikin kohteeksi on joutunut Venäjän pääsarja ja pelaajatuotanto, joissa on hukattu monia nuoria lupauksia.

Ulkomaalaispelaajat ovat olleet merkittävässä roolissa Venäjän jalkapalloliigassa. Liigan trendi on ollut, että suurseurat houkuttelevat riveihinsä isolla rahalla kovia ulkomaalaisvahvistuksia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Venäjän jalkapalloliiton puheenjohtaja Vitali Mutko on jo rajoittanut ulkomaalaiskiintiötä Venäjän liigassa.


Nykysääntöjen mukaan joukkue saa marssittaa kentälle enintään kuusi ulkomaalaispelaajaa. Krasnodarin aluepiirin kuvernöörin Veniamin Kondratjevin mukaan lukumäärä on edelleen liian iso.

Kondratjev tapasi tiistaina Krasnodarissa presidentti Vladimir Putinin, joka on alueella puhumassa venäläisen urheilun kehittämisestä.

– Ulkomaalaispelaaja on seuransa ykköspelaaja, ja kaikki venäläiset – jopa tulevaisuuden lupaukset ja hyvät pelaajat – ovat joukkueessaan toisarvoisessa asemassa, Kondratjev paheksui venäläismedioiden mukaan.

Hänen mukaansa ulkomaalaistähtien ympärille rakentunut liiga syö vastuuta ja peliaikaa venäläispelaajilta, mikä heijastuu maajoukkueen otteisiin.

– Tiedän, että Vitali Leontjevitsh (Mutko) rajoittaa ulkomaalaispelaajien määrää. Mutta voisinko saada teidän tukenne sataprosenttiselle ulkomaalaispelaajien kiellolle? kuvernööri vetosi Putiniin.

– Oikein, olen samaa mieltä, Putin vastasi.

Putinin reaktio on noussut isoksi uutiseksi venäläisessä urheilumediassa.

Täydellinen ulkomaalaiskielto olisi sarjalle ja venäläiselle jalkapalloilulle valtava mullistus. Kaikki eivät ole olleet siitä innoissaan.


– Emme ole vielä valmiita sellaiseen. Meillä ei ole niin paljoa korkean tason pelaajia, jotta voisimme kilpailla kansainvälisellä areenalla. Ulkomaalaispelaajien myötä Venäjän liigan taso nousi, pääsarjaseura Ural Jekaterinburgin puheenjohtaja Grigori Ivanov sanoi Match TV:n haastattelussa.

Ivanovin mukaan idea saattaa olla ajankohtainen myöhemmin, kun Venäjällä on nykyistä laajempi ja osaavampi jalkapalloakatemioiden verkosto.

– Kun pojat pelaavat kovatasoisten ulkomaalaisvahvistusten kanssa, he kehittyvät. Maailmassa ei ole yhtään sarjaa, jossa ei pelaisi ulkomaalaisia. Yhteen maahan ei voi syntyä niin montaa laadukasta pelaajaa, että heitä riittäisi kaikkiin seuroihin, seurapomo sanoi.

Venäjän jalkapalloliiton hallituksen jäsen Igor Lebedev oli sanoissaan jyrkempi.

– En kannata sellaista ajatusta. Se tappaisi jalkapalloilun maassamme kokonaan, Lebedev twiittasi.Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.

Kuluvalla kaudella Venäjän liigassa pelasi noin 150 ulkomaalaispelaajaa. Suomalaispelaajista Venäjällä pelasivat Boris Rotenberg (Lokomotiv Moskova), Berat Sadik (Krylja Sovetov Samara) ja sittemmin kokaiinikäryn vuoksi pelikieltoon määrätty Roman Eremenko (Moskovan TsSKA).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt