Maksoiko Cristiano Ronaldo hiljaiseksi häntä raiskauksesta syyttäneen naisen? Saksalaislehdellä hallussaan useita todisteita

Der Spiegel on saanut haltuunsa muun muassa Cristiano Ronaldon ja hänen asianajajansa tekstiviestit.

Cristiano Ronaldo pääsi Der Spiegelin mukaan eroon raiskaussyytteistä pulittamalla ison summan rahaa.

28.4.2017 8:27

Arvostettu saksalaislehti Der Spiegel uutisoi kaksi viikkoa sitten portugalilaisen futistähden Cristiano Ronaldon maksaneen hiljaiseksi naisen, joka syytti häntä raiskauksesta. Spiegelin mukaan pelaaja oli maksanut naiselle 372 000 euroa, jotta tämä peruisi rikosilmoituksensa.

Lehden mukaan nainen väitti raiskauksen tapahtuneen Las Vegasissa 12. kesäkuuta 2009. Ronaldon edustajat ovat kiistäneet väitteet toistuvasti.

Nyt Der Spiegel on uutisoinut saaneensa vahvoja todisteita väitteelleen. Lehden mukaan 12. tammikuuta 2010 Ronaldon asianajajat ja sovittelija tapasivat amerikkalaisnaisen, joka oli tehnyt rikosilmoituksen. Ronaldon portugalilainen asianajaja Carlos Osório de Castro oli neuvottelun aikana yhteydessä päämieheensä tekstiviestitse. Der Spiegelillä on hallussaan tekstiviestien sisältö.

– Sovittelija sanoo, että nainen on kyynelissä ja järkyttynyt, koska hän ajattelee, että et ole kiinnostunut asiasta lainkaan ja siksi muualla. Tähän mennessä ei ole ollut puhetta rahasta, mutta se tulee vielä, Osório de Castro kirjoitti ensimmäisessä viestissä.

Ronaldo vastasi lyhyesti ”Ok”.

47 minuuttia myöhemmin ensimmäisestä viestinvaihdosta Ronaldo sai toisen viestin. Tällä kertaa siinä oli vain summa, ”950 000 dollaria”.

– Tuoko se summa on? Ronaldo vastasi.

– Se on ensimmäinen vaatimus. Emme hyväksy sitä. Neuvottelut jatkuvat, Osório de Castro vastasi.

Ronaldo jatkoi viestittelyä.

– Onko se liikaa?

– Luulen niin. Uskon, että voimme päästä pienempään summaan, asianajaja vastasi.

– Sen täytyy olla vähemmän! Ronaldo ilmoitti, johon Osório de Castro kuittasi ”Ok”.

Myöhemmin Ronaldo sai asianajajaltaan vielä yhden viestin.

– 12 tunnin neuvottelujen jälkeen teimme sopimuksen 260 000 eurosta. Sen lisäksi tulevat kulut välitysmiehestä ja joitain maksuja asianajajille. Se on paljon rahaa, mutta se on paras keino ulos tästä tilanteesta. Tämä ei ollut helppo tehtävä.

Der Spiegelillä on hallussaan myös sopimus naisen, jota he kutsuvat salanimellä ”Susan K.”, ja Ronaldon tekemästä vaitiolosopimuksesta. Lehden mukaan se on saatu Football Leaks -nimiseltä paljastussivustolta. Lehdellä on myös kirje, jonka Susan K. kirjoitti Ronaldolle, ennen kuin hän teki rikosilmoituksen. Siinä kuvaillaan tarkasti Las Vegasin tapahtumia.

Kirjeessä nainen kertoo, että hän flirttaili Ronaldon kanssa, antoi numeronsa ja meni tämän sviittiin. He suutelivat. Kun Ronaldo halusi lisää, hän sanoi ei. Sen jälkeen jalkapalloilija tarttui häneen ja raiskasi hänet sängyllä. Hän myös kuvailee kirjeessä, mitä Ronaldo hänelle teki. Yksi väitetyistä teoista oli anaaliraiskaus.

Susan K. soitti poliisille samana päivänä, ja Spiegelillä on hallussaan myös tiedot puhelusta. Poliisit saapuivat naisen luokse ja veivät hänen University Medical Centeriin. Siellä hänelle tehtiin raiskauksen uhreille suoritettava tutkimus, jossa otetaan talteen kaikki mahdolliset todisteet ja kuvataan vammat.

Spiegel on saanut haltuunsa myös tutkimuksen tulokset. Niissä lukee, että tekijä on potilaan mukaan ”tunnettu julkisuuden henkilö”, mutta hänen nimeään ei mainita. Tutkimuksen jälkeen nainen lähetettiin raiskauksen uhrien tukikeskukseen saamaan keskusteluapua. Ronaldo kiistää naisen syytökset. Tammikuussa 2010 pidetyissä neuvotteluissa esitettiin dokumentti, jossa Ronaldo kertoo oman versionsa tapahtumista. Hänen mukaansa seksin harrastaminen tapahtui molempien tahdosta.

Susan K. kieltäytyi kommentoimasta mitään asiaan liittyvää Der Spiegelille. Lehti uskoo tämän johtuvan hänen tekemänsä vaitiolosopimuksen ehdoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?