IS seurasi: Messi ratkaisi El Clasicon lisäajalla – Ramosille punainen

Julkaistu: , Päivitetty:

Jalkapallo
IS seurasi dramaattisen El Clasicon.
23.45 Kiitän seurasta ja toivotan kaikille hyvää yötä. Seuranta päättyy tähän.

23.44 Messin voittomaali (argentiinalaisen 500:s osuma Barcelonalle):

23.43 Jamesin tasoitus:

23.42 Ramosin ulosajo:23.41 Rakiticin johto-osuma:

23.40 Maaleja vielä tulossa. Odottakaa hetki.

23.39 Erittäin viihdyttävä El Clasico. Paljon paikkoja, paljon draamaa.

23.38 Messi ottaa varoituksen tuuletettuaan maaliaan ottamalla paidan pois. Se ei häntä paljon haittaa. Barcelona voittaa ottelun ja nousee tasapisteisiin Real Madridin kanssa.

23.37 Peliaikaa on jäljellä vain reilut kymmenen sekuntia. Barcelona pelaa Messille paikan 15 metrin päähän maalista. Argentiinalainen laukoo pallon etualanurkkaan, Navas ei voi mitään.

23.36 Maali: 2–3!

23.35 Hidastuksissa herkutellaan Jamesin nousulla, joka oli kyllä hieno. Kolumbialainen navigoi tiensä etutolpalle takatolpalta koko Barcelonan keskuspuolustuksen läpi.

23.34 Jamesin maali oli Barcelonalle valtava isku. Joukkue menetti otteensa. 90 minuuttia täynnä. Kaksi minuuttia lisäaikaa. Peli 2–2.

23.33 Nyt on hurjaa peliä. Kumpikaan joukkue ei peruuttele. Molemmat haluavat voittaa, Barcelona vaikka riskillä. Asensio laukoo terävästi, Ter Stegen torjuu. Jatkotilanteessa keskitys tavoittaa Ronaldon, joka laukoo reilusti ohi.

23.32 Kolumbialaisen osumalla voi olla valtava vaikutus mestaruustaisteluun – ja onkin, jos Barcelona ei tätä peliä voita.

23.30 James yrittää jo toista, mutta Ter Stegen ehtii tielle.

23.29 Maali: 2–2. Marcelo löytää loistavalla keskityksellä etutolpalle nousseen Jamesin, joka ohjaa pallon maaliin.

23.28 Barcelona pelaa uhkarohkeasti erikoistilanteessa, mikä on kostautua, kun Real pääsee vastaiskuun. Lopulta hyökkäys päättyy kuitenkin James Rodriguezin melko vaarattomaan kutiin (kyllä, hän on tullut kentälle), jonka Ter Stegen poimii. Saksalaisen kymmenes torjunta tänä iltana.

23.27 Ottelua on pelattu 83 minuuttia. Tilanne on 1–2 Barcelonalle ja Real Madrid pelaa vajaalla.

23.26 Navas torjuu jälleen hienosti. Tällä kertaa pysähtyy Messin laukaus 20 metristä.

23.25 Seuraava kortti tulee Kovacicille, joka kaataa Messin myöhästyneellä liukutaklauksella. Madridilaiset käyvät kuumana siitäkin, että eivät saaneet edellisestä tilanteesta kulma, vaikka Ronaldon kuti osui Piqueen jalkaan ennen kuin meni ulos kentältä.

23.24 Pique on jostain syystä Barcelonan hyökkäyksen kärkenä. Toppari on aivan vapaana maalin edessä ja saa sinne syötön. Navas ehtii kuitenkin torjumaan.

23.23 Se oli muuten Ramosin viides ulosajo El Clasicoissa.

23.22 Typerä temppu Ramosilta. Espanjalainen heittää kahden jalan hyppypulkan. Vaikka taklaus ei oikeastaan edes osu Messiin, on punainen kortti oikea tuomio. Messi olisi pysähtynyt tuossa vähemmälläkin.

23.21 Ulosajo! Sergio Ramos rappaa Messiä keskikentällä. Hernandez Hernandez nostaa suoran punaisen.

23.18 Ronaldo pääsee laukomaan 16:n rajalta. Ter Stegen torjuu. Barcelonan pelaajat protestoivat, koska pallon Ronaldolle pudottanut Benzema oli paitsiossa.

23.17 Jos Barcelona voittaa tämän, se nousee tasapisteisiin Real Madridin kanssa (tosin ottelun vähemmän pelaanneena). Se on silti iso jos. Real painaa heti päälle ja saa kulman, jonka Barca kuitenkin selvittää.

23.16 MAALI: 1–2. Barcelona pyörittää peliä hetken boksin läheisyydessä. Pallo ajautuu Rakiticille, joka ottaa pelivälineen haltuunsa ja laukoo 16:n kaarelta takanurkkaan.

23.15 Maalivahtien hieno ilta jatkuu. Asensio leikkaa boksiin ja laukoo painavasti kohti etukulmaa. Ter Stegen torjuu ja vangitsee vielä irtopallon.

23.14 Real Madrid vaihtaa. Casemiro pois, Mateo Kovacic sisään. Barcelona vaihtaa kentälle Andre Gomesin. 70 minuuttia pelattu. Tilanne 1–1.

23.13 Messi laukoo reilusta 20 metristä. Navas torjuu helposti.

23.12 Toisessa päässä Iniesta pelaa Suarezin huippupaikkaan. Uruguaylainen laukoo takatolpalta terävästi, mutta Keylor Navas torjuu jälleen varmasti.

23.11 Voi herranjestas mikä paikka. Benzema käynnistää nopean vastaiskun, jonka päätteeksi Asensio syöttää Ronaldon tyhjän maalin eteen. Portugalilainen ohjaa kuitenkin yli.

23.10 Ronaldo kokeilee saksipotkua Asension keskityksestä. Osuma on kuitenkin huono ja kuti lähtee kohti kulmalippua.

23.08 Los Blancos on jälleen ottamassa pelin haltuunsa.

23.07 Real Madrid saa paineen Barcelonan boksiin. Carvajal ottaa kuitenkin pari kosketusta liikaa ja puolustus ehtii väliin. Jatkotilanne puretaan kulmaksi, jonka Barcan puolustus selvittää.

23.06 Carvajal ja Suarez ottavat yhteen. Hernandez Hernandez panee pelaajat sopimaan kärhämänsä ja lyömään kättä päälle.

23.05 Ottelu on tasoittunut Real Madridin hurjan alun jälkeen.

23.04 Carvajal tavoittelee etutolpalta Ronaldoa. Keskitys menee kuitenkin hieman liian eteen ja Ter Stegen nappaa sen.

23.03 Tunti kohta täynnä. Tilanne on edelleen 1–1.

23.02 Barcelonalla kulma. Pique pääsee puskemaan. Keylor Navas torjuu kuitenkin ilmavasti.

23.01 Casemiro rikkoo Messiä. Argentiinalainen laukoo vaparin 30 metristä maalin yli.

23.00 Barcelonan paikka. Paco saa pallon syöttöketjun päätteeksi rangaistusaluelle. Keylor Navas venyttä jalkansa kärkkärituikkauksen tielle.

22.59 Laukaukset maalia kohti Realille nyt 9–1.

22.57 Benzema pääsee puskemaan aivan maalin edestä. Marcelo keskittää, ranskalainen puskee ja Ter Stegen tekee jaloillaan reaktiotorjunnan. Kulman jälkitilanteesta Carvajal laukoo paristakympistä yli.

22.55 Ter Stegeniltä hirveä maalipotku suoraan vastustajalle. Barcelonan puolustus hoitaa kuitenkin tilanteen.

22.53 Kroos tavoittelee lyhyen kulman jälkeen Ramosia. Keskitys leijuu niukasti topparin pään yli.

22.52 Lisää tulee. Toni Kroos laukoo 20 metristä kovaa ja tarkasti. Ter Stegen venyttää kuitenkin kätensä eteen. Tilanne edelleen 1–1.

22.51 Real Madrid aloittaa hyvin. Carvajal nousee laitaa pitkin ja keskittää. Benzema ja Ronaldo ovat maalin edessä vapaina, mutta Pique ehtii viime hetkellä väliin. Barca selvittää myös kulman.

22.49 Toinen jakson on käynnissä. Kumpikaan joukkue ei tehnyt tauolla vaihtoja.

22.48 Toinen jakso on valmis alkamaan. Messi on jättänyt talouspaperi/sideharsomyttynsä koppiin. Ja jos joku ihmetteli, niin erotuomarin nimi on todellakin Alejandro Hernandez Hernandez.

22.45 Barcalaisten reaktio Casemiron viimeisen rikkeen jälkeen on helpompi ymmärtää, kun ottaa huomioon, että hän astui tilanteessa Messin jalan päälle. Argentiinalainen on ollut Casemiron jokaisen rikkeen kohteena.22.40 Ja kun videoiden makuun on kerran päästy, niin laitetaan tähän Marcelon kyynärpääkin:

22.37 FC Barcelonan tasoitus:22.35 Real Madridin avausmaali:

22.34 Älkää karatko muuten minnekään. Aivan kohta on luvassa videot maaleista.

22.32 Barcelona saa avausjakson päätteeksi kulman. Se löytää takatolpalta Messin, joka ohjaa kuitenkin ohi tyhjästä maalista. Taukotilanne 1–1. Barcan pelaajat piirittävät erotuomarin kertoakseen vielä kerran, mitä mieltä olivat Casemiron rikkeestä.

22.31 Casemiro rikkoo Messiä. Barcan pelaajat vaativat keskikenttäpelaajalle toista varoitusta. Erotuomari Hernandez Hernandez ei sitä kuitenkaan anna.

22.28 Avausjaksoa jäljellä pari minuuttia. Suarezin keskitys tavoittaa boksiin nousseen Alban, mutta tämän jatko menee reilusti ohi. Tilanne edelleen 1–1.

22.25 Jälleen paperin suuhunsa laittanut Messi laukoo, mutta kuti viuhuu ohi. Argentiinalainen olisi halunnut tilanteesta kulmapotkun, eikä suotta. Hidastuksessa näkyy, että pallo muutti hieman suuntaa puolustajasta.

22.24 Umtiti rikkoo Ronaldoa keskialueella ja saa varoituksen.

22.23 Valmentaja Zinedine Zidane otti riskin Balen peluuttamisessa. Se ei tällä kertaa kannattanut. Walesilainen vaihtoon ja Asensio tilalle.

22.22 Jobinpostia madridilaisille. Gareth Balen jalat eivät taida kestää.

22.20 Modric pakottaa Ter Stegenin huipputorjuntaan kaukolaukauksellaan. Se oli jo Realin kuudes laukaus Barcelonan maali kohti.

22.18 MAALI 1–1! Talouspaperimies Lionel Messi iskee. Paperimyttynsä suusta käteen siirtänyt Messi purjehtii boksin ja sijoittaa pallon alanurkkaan ohi Navasin.

22.17 Barcelona on kovassa paikassa. Jos Real Madrid voittaa tämän pelin, mestaruustaistelu on käytännössä ohi. Barcalaiset kääntävät katseensa Messiin, joka pelaa tällä hetkellä talouspaperimytty suussaan.

22.14 MAALI: 1–0! Real Madrid saa kulman. Ter Stegen selvittää ensimmäisen keskityksen. Jatkotilanteessa löytää Sergio Ramosin takatolpalta. Ramosin jatko pysähtyy tolppaan, mutta Casemiro panee paluupallon tyhjiin.

22.11 Real Madrid on viime minuuttien aikana vyöryttänyt hyökkäyksen toisensa jälkeen kohti Barcelonan puolustusaluetta.

22.10 Ronaldo laukoo alueen rajalta yli.

22.09 Messi on palannut kentälle nenäliinan kanssa. Yleensä vertavuotavalla pelaajalla ei ole asiaa kentälle, mutta argentiinalainen saa pyyhkiä vuotavaa nenäänsä.

22.08 Balen vuoro testata Ter Stegeniä. Kuti jää pehmeäksi, joten lopputulos on sama kuin ennenkin. Real Madrid johtaa laukauksia maalia kohti 4–0. Maalit edelleen 0–0.

22.07 Messi makaa kentän pinnalla suu veressä. Hidastus näyttää, että Marcelo nosti kyynärpäänsä ylös, kun Messi tuli riistämään häneltä palloa. Vähintään varoituksen paikka, mutta menee tuomaristolta ohi.

22.06 Ter Stegen venyttää hienosti Ronaldon laukauksen eteen. Lusitaani leikkaa laidasta boksiin ja laukoo, mutta saksalaisvahti on etevämpi.

22.04 Hetken ajan mennään päästä päähän. Ensin Benzema laukoo nopean hyökkäyksen päätteeksi Ter Stegenin syliin. Kymmenisen sekuntia myöhemmin Luis Suarez on yrittämässä maalintekoa jo toisessa kenttäpäädyssä. Veto menee kuitenkin metritolkulla ohi.

22.03 Messi purjehtii keskiviivalta rangaistusalueen reunalle saakka, mutta viimeinen syöttö ei aivan tavoita Rakiticia. Toisessa päässä Real Madrid hakee Cristiano Ronaldoa, mutta vastahyökkäys katkeaa paitsioon.

22.01 Juuri nyt Barcelona on ottanut pallonhallinnan itselleen.

21.58 Ottelun ensimmäinen varoitus. Casemiro rappaa Messiä keskiympyrässä ja saa katsella keltaista.

21.57 Vähän tilastoja. Kentällä olevien pelaajien keski-ikä on 28 vuotta.21.56 Barcelonan ensimmäinen paikka. Suarez laukoo rankkarialueen kaarelta metrin verran ohi.

21.53 Barcelona on päässyt hiljalleen paremmin mukaan. Viime minuutit pallo on ollut enimmäkseen madridilaisten kenttäpuoliskolla. Tilanne 0–0.

21.51 Barcelona pääsee ensimmäistä kertaa pallon kanssa vastustajan kenttäpuoliskolle. Kotijoukkue kuitenkin riistää ja lähtee vastaiskuun. Hyökkäys päättyy siihen, että Ronaldo laukoo 16:n rajalta. Ter Stegen poimii helposti.

21.50 Neljä minuuttia pelattu. Real Madrid on hallinnut kenttätapahtumia.

21.47 Real Madrid vaatii rankkaria, mutta erotuomarin pilli ei soi. Ronaldo ehtii boksissa palloon ennen Umtitia, joka potkaisee portugalilaista kevyesti jalkaan. Hidastus vahvistaa kontaktin.

21.45 Ottelu on käynnissä.

21.44 Santiago Bernabeulla on tunnelma katossa. Ottelun aluksi golfin tuore Masters-voittaja Sergio Garcia käy potkaisemassa ”aloituspotkun” voittajan vihreä takki päällään.

21.30 Aloituskokoonpanot:

Real Madrid: Keylor Navas; Carvajal, Sergio Ramos, Nacho, Marcelo; Casemiro, Modric, Kroos; C. Ronaldo, Benzema, Bale.

Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Pique, Umtiti, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Paco.

Jalkapallomaailma pysähtyy sunnuntai-iltana yhden ottelun ääreen, kun Real Madrid ja FC Barcelona kohtaavat.

El Clasicon lähtötilanne on herkullinen. Real Madrid johtaa sarjaa kolmella pisteellä ennen FC Barcelonaa.

Espanjan jättiläiset lähtevät maailman katsotuimpaan seurajoukkueotteluun hyvin erilaisista lähtökohdista. Viikolla pelatuissa Mestarien liigan otteluissa Real Madrid kukisti erotuomarin avustuksella Bayern Münchenin ja eteni välieriin, jossa tulee vastaan paikalliskilpailija Atletico Madrid. Barcelonan eurotaival puolestaan päättyi synkissä merkeissä, kun Juventus pudotti katalaanit jatkosta.

Barcan on pakko voittaa, mikäli se aikoo tosissaan taistella liigamestaruudesta. Vieraat joutuvat tosin tulemaan toimeen ilman Neymaria, joka sai kolmen ottelun pelikiellon Malaga-ottelun hölmöilystään. Brassitaituri on ollut viime viikkoina Blaugranan tärkein hyökkääjä, kun Leo Messin ja Luis Suarezin vire on ollut kadoksissa.

Real Madrid sen sijaan saa avauskokoonpanoon takaisin loukkaantumisista kärsineen Gareth Balen.