Jalkapallo

Huippumaalivahti murhasi tyttöystävänsä ja syötti hänet koirilleen – karmiva tarina sai uuden käänteen

Julkaistu:

Jalkapallo
Julmasta murhasta vankilaan joutunut brasilialainen Bruno on vapaalla jalalla.
Bruno Fernandes das Dores de Souza oli viime vuosikymmenellä Brasilian lupaavimpia jalkapallomaalivahteja. Nuori vahti torjui muun muassa suurseuroissa Atletico Mineirossa, Corinthiansissa ja Flamengossa.

25-vuotiaana, vuonna 2009, Bruno sai kunnian alkaa kantaa Flamengon kapteenin nauhaa. Seura voitti Brunon johdolla mestaruuden. Euroopan suurseurat Barcelonaa myöten olivat hänen perässään.

Kaikki kuitenkin muuttui vuotta myöhemmin. Hänen ex-tyttöystävänsä Eliza Samudio katosi kesäkuussa 2010, ja kuukautta myöhemmin Bruno määrättiin pidätettäväksi. Brunolla ja Samudiolla on yhteinen lapsi. Bruninho syntyi helmikuussa 2010.

Brunon teini-ikäinen serkku oli auttanut virkavallan maalivahdin jäljille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tulevaisuudessa voin nauraa tälle kaikelle, maalivahti sanoi medialle kävellessään ensi kertaa oikeussaliin tapauksen tiimoilta.

Julma kidutusmurha

Bruno vangittiin vuonna 2010 ja hän pysyi telkien takana läpi oikeudenkäynnin. Pian kävi ilmi, että yhdessä ystäviensä kanssa Bruno oli kiduttanut ja murhannut Samudion vajassa Belo Horizonten kaupungin lähiössä.

Yksityiskohdat olivat karmaisevia. Todistajana toiminut Brunon serkku kertoi oikeudessa, että hän ja maalivahti veivät Samudion Belo Horizonteen. Siellä Brunon ystävä Romao oli järjestänyt naisen luovutuksen entiselle sotilaspoliisille Marcos Santosille, joka kidutti häntä.

Barbaarimaiseksi kuvaillun kidutuksen jälkeen Santos murhasi Samudion parin yhteisen lapsen edessä. Todistajan mukaan Samudio paloiteltiin ja hänen ruumiinosiaan syötettiin koirille. Ruumis haudattiin betoniin. Santos sai palkkioksi teostaan alle 10 000 euroa.

– Hänen tekojaan on mahdoton kuvailla murtumatta, ne ovat kuin pahimmasta painajaisesta minkä voit koskaan kuvitella, tapausta tutkinut poliisi Edson Moreira kuvaili tuolloin oikeudessa.


Romao ja Santos saivat myöhemmin tuomiot murhasta. Bruno tunnusti osallisuutensa vuonna 2013, ja hänet tuomittiin 22 vuodeksi vankeuteen. Hän ei koskaan tunnustanut Bruninhon isyyttä, mutta se todennettiin DNA-testin avulla. Lapsi siirrettiin Samudion äidin hoivaan.

Tarina ei kuitenkaan pääty tähän. Alle seitsemän vuoden vankeuden jälkeen Bruno Fernandes das Dores de Souza oli 24. helmikuuta jälleen vapaa mies.

Hänet vapautti niin sanottu habeas corpus-menettely. Kyseisessä menettelyssä tuomioistuin tutkii, onko henkilön pidättäminen tai vangitseminen tapahtunut laillisesti. Tuomari katsoi, että Brunon vankilassa viettämät kolme vuotta ennen tuomiota oli ylimitoitettu. Valitukselle ei ole asetettu päivämäärää.

Uusi seura löytyi nopeasti

Bruno pääsi vapaalle jalalle, ja hänet kuvattiin juhlimassa perheensä kanssa – aivan kuten hän oli oikeuskäsittelyn alussa luvannut. Hän kertoi pitäneensä kuntoaan yllä telkien takana ja olevansa pian valmis pelaamaan.

Valitusta odotellessakaan Brunon paluuta pelikentille ei ole ympäröinyt protesteja tai yrityksiä estää hänen pelaamistaan. Näin siitäkin huolimatta, että maalivahti vain reilut kolme vuotta sitten tunnusti kidnappaamisen ja julman murhan järjestämisen.

Eikä siis ole yllättävää, ettei mennyt aikaakaan, kun hän jo löysi seuran. Brasilian toiseksi korkeimman sarjatason seura Boa Esporte teki Brunon kanssa kahden vuoden sopimuksen.

– Bruno on Varginhassa viimeistelemässä neuvotteluja. Hän solmii kahden vuoden sopimuksen, kun kaikki on selvitetty, seuran urheilujohtaja Rildo Moraes kertoi medialle FourFourTwo-verkkosivun mukaan.

Juttuun on päivitetty todistajanlausuntoa klo 15.15.