Jalkapallo

Entinen huippujalkapalloilija lisättiin terroristilistalle – onko hänellä yhteyksiä Muslimiveljeskuntaan?

Julkaistu:

Egypti
Mohamed Aboutrika on yksi Egyptin kaikkien aikojen tunnetuimmista jalkapalloilijoista.
Egypti on lisännyt entisen huippujalkapalloilijan Mohamed Aboutrikan terroristilistalle, kertoo uutistoimisto Reuters.

Aboutrikalla, 38, väitetään olevan yhteyksiä Muslimiveljeskuntaan, jota maa pitää terroristijärjestönä. Tuhansia sen kannattajia on vangittu sen jälkeen, kun armeija syrjäytti presidentti Mohamed Mursin kesällä 2013.

Veljeskunnan omaisuuden ja varojen takavarikoimiseksi ja hallitsemiseksi perustettu komitea oli jo aiemmin jäädyttänyt Aboutrikan varoja.

Vuonna 2015 voimaan tullut terrorismilaki vaatii Egyptin viranomaisia tunnistamaan ja listaamaan terroristeja ja terroristiorganisaatioita. Kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt ovat kritisoineet lakia kovin sanoin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Egyptin maajoukkueen entinen keskikenttämies Aboutrika on kiistänyt tukevansa veljeskuntaa. Hän on parhaillaan työtehtävissä Afrikan mestaruusturnauksessa Gabonissa.

Asianajaja Mohamed Osman ei kertonut tarkemmin, milloin Aboutrika on palaamassa kotimaahansa. Hänen mukaansa kairolaisen rikostuomioistuimen päätöksestä aiotaan kuitenkin valittaa.

Aboutrika oli mukana voittamassa Afrikan mestaruutta vuonna 2008. Seurajoukkuetasolla hänet muistetaan etenkin Al-Ahlin riveistä.