Fifa teki historiallisen päätöksen – jalkapallon MM-kisat laajenevat

Jalkapallon MM-kisojen joukkuemäärä lisääntyy.

Saksa juhli jalkapallon maailmanmestaruutta 2014.

10.1.2017 11:58

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on hyväksynyt miesten MM-kisojen laajentamisen 48 joukkueen turnaukseksi vuonna 2026. Nykyisellään turnauksessa on 32 joukkuetta.

Jalkapallon kattojärjestö teki päätöksen asiasta tiistaina. MM-kisojen formaattia uudistetaan muutenkin. Fifa on päättänyt, että 48 joukkueen turnauksessa pelataan 16 kolmen joukkueen alkulohkoa.

Helmikuussa Sepp Blatterin tilalle Fifan puheenjohtajaksi valittu Gianni Infantino lupasi kampanjansa aikana laajentaa MM-kisoja.

The FIFA Council unanimously decided on a 48-team #WorldCup as of 2026: 16 groups of 3 teams. Details to follow after the meeting.— FIFA Media (@fifamedia) January 10, 2017

Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.

Infantino ehdotti alun perin kisojen laajentamista 40 joukkueen turnaukseksi, mutta määrään lisättiin sittemmin kahdeksan joukkuetta.

Monet jalkapallomaailman vaikuttajat ovat olleet Fifan aikeista tyrmistyneitä. Kriitikoiden mukaan kattojärjestö on sivuuttanut huolet siitä, että turnauksen laajentaminen laskisi MM-kisojen tasoa ja tekisi niistä liian pitkäkestoiset.

Muun muassa monet Euroopan seuravaikuttajat ja valmentajat ovat kritisoineet Fifan pilaavan täysin toimivan järjestelmän.

Lähteet: BBC, Reuters

Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino (vas.) sai laajennetuksi MM-kisat. Myös Diego Maradona tuki hanketta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?