Fifa teki historiallisen päätöksen – jalkapallon MM-kisat laajenevat

Julkaistu:

Jalkapallo
Jalkapallon MM-kisojen joukkuemäärä lisääntyy.
Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on hyväksynyt miesten MM-kisojen laajentamisen 48 joukkueen turnaukseksi vuonna 2026. Nykyisellään turnauksessa on 32 joukkuetta.

Jalkapallon kattojärjestö teki päätöksen asiasta tiistaina. MM-kisojen formaattia uudistetaan muutenkin. Fifa on päättänyt, että 48 joukkueen turnauksessa pelataan 16 kolmen joukkueen alkulohkoa.

Helmikuussa Sepp Blatterin tilalle Fifan puheenjohtajaksi valittu Gianni Infantino lupasi kampanjansa aikana laajentaa MM-kisoja.Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.

Infantino ehdotti alun perin kisojen laajentamista 40 joukkueen turnaukseksi, mutta määrään lisättiin sittemmin kahdeksan joukkuetta.

Monet jalkapallomaailman vaikuttajat ovat olleet Fifan aikeista tyrmistyneitä. Kriitikoiden mukaan kattojärjestö on sivuuttanut huolet siitä, että turnauksen laajentaminen laskisi MM-kisojen tasoa ja tekisi niistä liian pitkäkestoiset.

Muun muassa monet Euroopan seuravaikuttajat ja valmentajat ovat kritisoineet Fifan pilaavan täysin toimivan järjestelmän.

Lähteet: BBC, Reuters

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt