Tähtipelaajan pökerryttävä palkka on uusi maailmanennätys – yli 700 000 euroa viikossa!

Julkaistu:

Jalkapallo
Kiinaan siirtyvästä hyökkääjästä tulee maailman parhaiten palkattu jalkapalloilija.
Kiinalainen jalkapallo näyttää jälleen muskeleitaan – tai ehkä tarkemmin taloudellista voimaansa.

Maan pääsarjassa pelaava Shanghai Shenhua on hankkinut riveihinsä hyökkääjä Carlos Tevezin.

Tevez ansaitsee uudessa seurassaan Daily Mailin mukaan jopa 615 000 puntaa eli noin 720 000 euroa viikossa.

Se tarkoittaa yli 100 000 euron päiväpalkkaa. Tai vastaavasti yli kolmen miljoonan euron kuukausipalkkaa. Kyseessä on jalkapalloilijalle maksettava maailmanennätyspalkka.


Argentiinalainen Tevez, 32, siirtyy Kiinaan kotimaansa Boca Juniorsista. Hän on edustanut urallaan aikaisemmin myös Corinthiansia, West Hamia, Manchester Unitedia, Manchester Cityä ja Juventusta.

Kiinalaisseurat ovat hankkineet viime vuosina useita Euroopassa maineeseen nousseita pelaajia. Shenhuassa pelasivat viime kaudella mm. Demba Ba, Obafemi Martins ja Fredy Guarin. Joukkuetta valmentaa entinen Chelsean ja Tottenhamin keskikenttäpelaaja Gustavo Poyet.


Myös muilta kiinalaisseuroilta löytyy rahaa. Shanghai SIPG maksoi hiljattain 52 miljoonaa puntaa eli lähes 61 miljoonaa euroa Chelsealle keskikenttämies Oscarista. Chelsea itse pulitti Oscarista neljä ja puoli vuotta sitten 19 miljoonaa puntaa.

Brittimedia on kertonut Oscarin viikkopalkaksi Kiinassa 400 000 puntaa eli noin 468 000 euroa. Summat ovat valtavia huomioiden se, ettei Oscar mahtunut ennen siirtoaan vakituisesti Chelsean pelaavaan ykkösmiehistöön.

Lähteet: Daily Mail ja The Guardian

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt