Tällainen on maahan syöksyneessä koneessa matkustanut brasilialainen huippujoukkue - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Tällainen on maahan syöksyneessä koneessa matkustanut brasilialainen huippujoukkue

Chapecoensen joukkueen lentokone joutui onnettomuuteen matkalla Kolumbiaan.

29.11.2016 9:32 | Päivitetty 29.11.2016 12:15

Brasilialaista Chapecoense Real -jalkapallojoukkuetta kuljettanut matkustajakone on syöksynyt maahan Kolumbiassa.

Onnettomuuden kerrotaan tapahtuneen myöhään maanantai-iltana paikallista aikaa. Reutersin mukaan koneen kyydissä oli kaikkiaan 81 ihmistä: 72 matkustajaa ja 9 miehistön jäseniä.

Mahdollisten kuolonuhrien määrästä ei toistaiseksi ole tietoa. Medellinin lentokentän Twitter-tilillä kerrotaan, että ainakin osa koneessa olleista on selvinnyt hengissä.

Chapecoence on saanut valtavasti kannattajia liikkeelle.­

Chapecoensen joukkue oli matkalla kohtaamaan Atletico Nacionalin Etelä-Amerikan Copa Sudamericanan finaaliin. Turnaus on Etelä-Amerikan vastine Euroopan liigalle eli sitä pidetään maanosan kansainvälisistä turnauksista toiseksi kovimpana Copa Libertadoresin jälkeen.

Finaalin ensimmäinen osa oli määrä pelata torstaina. Sitä on lykätty toistaiseksi.

This was the plane that crashed in Colombia, used to transport Argentina national team earlier this month (photo: @BriEmmanuel_U ) pic.twitter.com/h5LZnZI9fS— Martin Mazur (@martinmazur) November 29, 2016

Toimittaja Martin Mazur julkaisi kuvan lentokoneesta. Kuva on otettu ennen onnettomuutta. Sama kone kuljetti Argentiinan maajoukkuetta aiemmin marraskuussa.

Mazurin mukaan lentokoneen kyydissä oli joukkueen pelaajia, valmennusjohto ja kahdeksan johtokunnan jäsentä

Kolumbialaisen El Tiempo-lehden mukaan kyydissä oli ainakin 22 pelaajaa: Danilo, Follmann, Gimenez, Dener, Alan Ruschel, Caramelo, Marcelo, Filipe Machado, Thiego, Neto, Josimar, Gil, Sérgio Manoel, Matheus Biteco, Cleber Santana, Arthur Maia, Kempes, Ananias, Lucas Gomes, Tiaguinho, Bruno Rangel, Canela.

El Tiempon mukaan ryhmässä on 23:s pelaaja, jonka oli määrä nousta koneeseen, mutta hän ei noussut. Syy ei ole tiedossa.

Guardianin mukaan Ruschel on kiidätetty sairaalahoitoon. Muiden pelaajien tilasta ei ole tietoa. Brasilialaistoimittaja Thiago Borbollan mukaan Ruschel kärsii erittäin vakavista vammoista. Hänellä on useita luunmurtumia, päävamma ja lonkkavamma.

Vuonna 1973 perustettu seura on voittanut Campeonato Catarinensen eli Santa Catarinan osavaltion mestaruuden viidesti, viimeksi tänä vuonna. Lisäksi se sijoittui Brasilian pääsarjassa Serie A:ssa yhdeksänneksi. Lentokoneessa olleista pelaajista Bruno Rangel (10 maalia) ja Kempes (yhdeksän) olivat Brasilian pääsarjan parhaiden maalintekijöiden joukossa.

Seuran valmentaja Caio Junior juhli finaalipaikkaa pelaajiensa kanssa.­

Chapecón kaupungista kotoisin oleva ”Chape” ei kuitenkaan ole perinteinen suurseura. Se ei ole voittanut kertaakaan esimerkiksi Brasilian mestaruutta, ja se palasi maan pääsarjaan alasarjoista vasta kaudeksi 2014. Edellisen kerran se oli pääsarjassa 1979.

Seuran pääsy Copa Sudamericanan finaaliin on yllätys. Matkallaan finaaliin se kaatoi kaksi argentiinalaista suurseuraa: Independienten ja San Lorenzon. Independiente kaatui rankkareilla ja San Lorenzo vierasmaalisäännön turvin.

Artikkeliin on päivitetty klo 9.56 lisätietoja turmasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?