Kommentti: Kovaa peliä futiskulisseissa ennen viikonlopun henkilövalintoja - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Kommentti: Kovaa peliä futiskulisseissa ennen viikonlopun henkilövalintoja

Julkaistu: 17.11.2016 17:00

Palloliiton liittovaltuuston kokouksen alla kuumin puheenaihe on se, keitä esitetään liittohallituksen uusiksi jäseniksi, kirjoittaa Ville Väänänen.

Uudeltamaalta jysähti tiistai-iltana futispommi. Palloliiton Uudenmaan piiri oli kokoontunut syyskokoukseen, jossa valittiin piirille uusi puheenjohtaja. Tehtävää pari vuotta hoitanut Harri Metsänen ei asettunut enää ehdolle, joten Veikkausliigan entinen toimitusjohtaja Jan Walden valittiin yksimielisesti Palloliiton suurimman piirin Uudenmaan piirin puheenjohtajaksi.

Waldenin valinta oli pommi siksi, että hän tuli isossa ja merkittävässä jalkapallopiirissä aiemmin pitkään vaikuttaneen klikin ulkopuolelta. Walden teki myös selväksi, ettei aio lähteä nöyristelemään puheenjohtajan paikalla. Hän piti valintansa jälkeen kokousväelle puheen, jossa katsoi Uudenmaan ”paikan” Palloliiton johdossa eli liittohallituksessa kuuluvan piirin puheenjohtajalle. Ja mikäli näin ei tapahdu, hän aikoo luopua saman tien tehtävästä.

Se oli myrkkyä joillekin pitkään Uudenmaan piirin ja Palloliiton toimielimissä toimineille. Ilta-Sanomien useista lähteistä kuulemien tietojen mukaan liittovaltuustossa Uudenmaan piiriä edustavat jäsenet ovat aikeissa esittää paikalle piirin varapuheenjohtajana jatkavaa Mikko Bergmania. Hän on myös liittovaltuuston jäsen.

Nyt joudutaan siis miettimään, onko suomalaisen jalkapallon etu saada liittohallitukseen huippufutiksen läpikotaisin tunteva Walden vaiko keravalaisen PKKU:n puheenjohtaja Bergman. Huippufutiksen tuntijalle olisi joka tapauksessa tilausta, sillä liittohallituksesta jää pois sen puolen asiantuntijana profiloitunut Aimo Moisander.

Perjantaina alkavassa liittovaltuuston kokouksessa valitaan neljä liittohallituksen jäsentä kahdeksi vuodeksi neljän erovuorossa olevan tilalle. Uudenmaan piirin mandaatilla on viime vuodet toiminut Kaj Wiander, joka on nyt erovuorossa. Hänen ja Moisanderin lisäksi erovuorossa ovat Marja Lipponen ja Kari Koskela.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?