Cristiano Ronaldo avautuu suhteestaan Messiin - nimesi myös kovimman vastustajansa - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Cristiano Ronaldo avautuu suhteestaan Messiin - nimesi myös kovimman vastustajansa

Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi ovat olleet vuosien ajan kaksi maailman parhaimpina pidettyä jalkapalloilijaa. Kaksikon nihkeillä väleillä on spekuloitu lehtien palstoilla lähes yhtä kauan.

Cristiano Ronaldo on palkittu maailman parhaalle jalkapalloilijalle myönnettävällä Fifan kultainen pallo -palkinnolla kahdesti. Hän sai lisäksi vuonna 2008 palkintoa edeltäneen Kultainen pallo -palkinnon.

28.10.2016 1:40

Tuoreessa Coach Magille antamassaan haastattelussa Real Madridin maalitykki Cristiano Ronaldo vakuuttaa, että väitteet hänen ja Barcelonan Lionel Messin kireistä väleistä ovat liioiteltuja.

Kun Ronaldolta kysyttiin haastattelussa, ketä vastustajaa hän ise ihailee kaikkein eniten, hän nimesi epäröimättä Messin.

– Minun ja Lionel Messin välillä on suuri keskinäinen kunnioitus. Media haluaa esittää asian usein niin, että meillä olisi kova keskinäinen kilpailu, mutta ei meillä ole. Emme ole kovin hyviä ystäviä, mutta kunnioitusta riittää molemmin puolin, Ronaldo muotoilee.

Lionel Messiä pidetään kenties oman sukupolvensa parhaana jalkapalloilijana. Ainoa varteen otettava haastaja on Cristiano Ronaldo.

Messi ei kuitenkaan ole Ronaldon mukaan kovin vastustaja, jonka hän on kohdannut jalkapallokentällä. Tähän saattaa tosin vaikuttaa se, että molemmat pelaavat hyökkäävässä roolissa eivätkä siten ajaudu kovin usein kaksinkamppailuihin heidän joukkueidensa kohdatessa.

Ronaldo mukaan kovin vastustaja, jonka hän on kohdannut, on Arsenalin ja Chelsean entinen puolustaja Ashley Cole.

– Vuosien saatossa minulle on ollut joitakin loistavia taisteluita Ashley Colen kanssa. Hän ei anna vastustajalle sekuntiakaan hengähdysaikaa. Hän oli niin sitkeä pelaaja, nopea ja kovaa taklaava, kun hän oli parhaimmillaan. Silloin tiesi, ettei ikinä ole luvassa helppoa peliä, Ronaldo kuvailee.

Ashley Cole (vas.) pelasi uransa parhaat vuodet Chelsean paidassa. Kuvassa hän taistelee pallosta Liverpoolin Jermaine Pennantin kanssa tammikuussa 2007.

Maalitykkinä tunnetuksi tullut Ronaldo ei ole yhtä kuuluisa vaatimattomuudestaan. Haastattelussa hän paljastaa olevansa itse itsensä merkittävin esikuva.

– Olen aina itse ollut itselleni suurin isnpiraation lähde. Kukaan ei aseta minulle kovemoia vaatimuksia kuin minä itse. Olen sanonut ihailevani Luis Figoa ja Rui Costaa, mutta en ole ikinä halunnut jäljitellä ketään. Olen keskittynyt olemaan vain paras mahdollinen itseni.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?