Veikkaus sulki kohun keskelle joutuneen seuran listoiltaan jo kuukausi sitten - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Veikkaus sulki kohun keskelle joutuneen seuran listoiltaan jo kuukausi sitten

Jalkapallon Kakkosessa pelaavan Atlantis FC:n neljä hollantilaispelaajaa joutuivat vilppiepäilyjen kohteiksi.

Kuvituskuva

29.9.2016 14:34

Neljän Atlantis FC:n riveissä pelanneen hollantilaispelaajan epäillään sotkeutuneen ottelujen manipulointiin. Helsinkiläisseura Atlantis pelaa jalkapallon Kakkosen B-lohkossa.

Hollantilaispelaajat liittyivät Atlantiksen vahvuuteen loppukesästä. Kolme pelaajaa pelasi joukkueen vahvuudessa kolme ottelua, yksi yhden ottelun.

Hollantilaismedian mukaan pelaajien epäillään pelanneen tahallaan tasoonsa nähden heikosti. Pelaajien kuvaillaan olevan liian tasokkaita Suomen kolmannelle sarjatasolle.

Veikkauksen urheilupelien liiketoimintapäällikkö Juha-Matti Mäkilä kertoi Ilta-Sanomille, että Atlantiksen viisi viimeisintä sarjaottelua eivät ole olleet Veikkauksen vedonlyöntikohteina.

 Isot kokoonpanomuutokset, sarjasijoituksen kohdalla näytti yhdessä vaiheessa huonolta ja kansainvälisillä vedonlyöntimarkkinoilla on ollut joukkueen ottelujen kohdalla heilahteluja.

Helsinkiläisjoukkue poistettiin vedonlyöntilistoilta ennen elokuun 26. päivänä pelattua ottelua FC Espoota vastaan.

– Varsinkin Kakkosen tasolla on tyypillistä, että otteluja jätetään herkästi pois, jos tietyt kriteerit täyttyvät. Emme halua, että listoilla on otteluita, joista asiakkailla ei ole mahdollisuutta saada kaikkia tärkeitä tietoja, Mäkilä sanoi.

Kansainvälisillä vedonlyöntimarkkinoilla heilahteluja

Mäkilän mukaan Atlantiksen tilanteessa täyttyivät kaikki kriteerit, joiden perusteella joukkueita pudotetaan vedonlyöntilistoilta.

– Isot kokoonpanomuutokset, sarjasijoituksen kohdalla näytti yhdessä vaiheessa huonolta ja kansainvälisillä vedonlyöntimarkkinoilla on ollut joukkueen ottelujen kohdalla heilahteluja, Mäkilä luetteli.

– Jos katsoo joukkueen viittä viimeisintä ottelua, muutaman otteluun sisältyy (kansainvälisillä markkinoilla) lievää erikoisuutta.

Mäkilä ei halunnut avata tapauksen taustoja tarkemmin, sillä hänen mukaansa asian käsittelyssä päärooli on Palloliitolla ja tarvittaessa poliisilla. Atlantiksen ottelut pysyvät poissa Veikkauksen listoilta ainakin tämän kauden loppuun.

– Jos seura on jossain vaiheessa kautta jätetty vedonlyöntilistojen ulkopuolelle, se on pysynyt yleensä poissa listoilta seuraavan kauden alkuun asti. Kun uusi kausi alkaa, kaikki seurat ovat taas kohteina, Mäkilä kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?