Cupin pokaali ei riitä SJK:lle – ”Tavoitteena Suomen mestaruus”

Julkaistu:

Suomen cup
Suomen cupin mestari SJK aikoo jyrätä myös liigakentillä. Kabinetistakin voi tulla vielä apua.
Mehmet Hetemaj laukoi SJK:n Suomen cupin mestariksi loppuottelun rangaistuspotkukilpailussa HJK:ta vastaan. Hän upotti pallo varmasti verkkoon rankkarikisan kahdeksannella kierroksella sen jälkeen, kun maalivahti Mihkel Aksalu oli torjunut HJK:n Ville Jalaston yrityksen.

HJK:lla oli hyvä mahdollisuus voittaa rankkarikisa viidennellä laukaisukierroksella. Jos Ivan Tatomirovic olisi onnistunut tekemään maalin, helsinkiläiset olisivat voittaneet. Aksalu kuitenkin torjui Tatomirovicin kudin, ja kisa eteni lopulta Hetemaj’n tähtihetkeen asti.

SJK voitti rankkarikisan 7–6. Varsinainen peliaika oli päättynyt 1–1, ja jatkoaika jäi maalittomaksi.

Hetemaj oli ratkaisussaan rauhallinen.

– Minulla oli ennen vetoani varma olo. En tiedä mistä se johtui, sillä en ole ennen vetänyt rankkaria paitsi treeneissä, Hetemaj sanoi.

Hän on isojen pelien mies. Harvakseltaan maalinteossa onnistuva pelaaja osui viime syksynä liigan päätöskierroksella Jaroa vastaan ja SJK juhli silloin Suomen mestaruutta.

SJK on puolustanut tänä vuonna liigakultaansa ontuen. Se on kuitenkin noussut hyvän syysvireensä ansiosta taistelemaan mitaleista – tai jopa mestaruudesta.

Cupin voitto antaa valtavasti energiaa Veikkausliigaan loppukaudeksi.

– Tällä euforialla ja tunteella mennään loppuun asti. Voittamalla kaikki loput pelimme meillä on mahdollisuudet mestaruuteen. Tavoitteena on mestaruus, Hetemaj sanoi.

SJK:n cupjuhlat jäävät melko lyhyiksi. Joukkue jatkaa liigataivaltaan keskiviikkona KuPSia vastaan.


SJK varmisti joka tapauksessa cupin mestaruudellaan paikan ensi kauden eurocupeihin. Seuran puheenjohtaja ja pääomistaja Raimo Sarajärvi oli huojentunut omiensa voitosta.

– Tavoitteemme on olla joka vuosi eurokentillä. Cupin voitto oli tärkeä jatkuvuuden kannalta, Sarajärvi sanoi.

SJK menetti alkukaudesta kolme liigapistettä, sillä se oli peluuttanut ottelussaan PS Kemiä vastaan pelaajia, joiden peliluvat eivät olleet kunnossa. Kentällä pelattu voitto käännettiin kabineteissa tappioksi.

Seinäjokelaiset valittivat asiasta, ja valituksen käsittely on edelleen kesken. Ainakin teoriassa on mahdollista, että SJK vielä saisi takaisin menettämänsä pisteet. Näillä olisi SJK:lle hurja lisäarvo loppukaudeksi Veikkausliigaan.

– Lakimies sanoi, että mahdollisuudet ovat 50–50, Sarajärvi kertoi.

Suomen cupin finaali:

SJK–HJK 7–6 (rp.-kilpailu)

90 min. 1–1.

Maalit: 49. Alfredo Morelos 0–1, 74. Roope Riski 1–1.

Rp-kilpailun kulku: Mikael Forssell 0–1, Toni Lehtinen 1–1, Akseli Pelvas 1–2, Marc Vales 2–2, Alfredo Morelos 2–3, Jarkko Hurme 3–3, Rafinha 3–4, Aimar epäonnistui (ylärima), Ivan Tatomirovic epäonnistui (maalivahti torjui), Johannes Laaksonen 4–4, Sebastian Dahlström 4–5, Ariel ”Tuco” Ngueukam 5–5, Anthony Annan 5–6, Teemu Penninkangas 6–6, Ville Jalasto epäonnistui (maalivahti torjui), Mehmet Hetemaj 7–6.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt