Pahamaineinen venäläishuligaanien johtohahmo pidätettiin vessakäynnin aikana: ”Hän oli hukassa”

Julkaistu:

Jalkapallo
Äärioikeistolaisista mielipiteistään tunnettu huligaanijohtaja Aleksandr Shprygin pidätettiin juuri ennen Venäjän jalkapalloliiton konferenssia.
Ranskan EM-kisoissa riehuneiden venäläishuligaanien johtohahmo Aleksandr Shprygin koki lauantaina ikävän yllätyksen Venäjän jalkapalloliiton konferenssin alla.

Kannattajapomo Shprygin saapui seuraamaan Venäjän jalkapalloliiton konferenssia, jossa liitolle valittiin uusi puheenjohtaja. Shpryginin visiitti jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä mediatietojen mukaan poliisi pidätti hänet hotellin vessassa juuri ennen tilaisuuden alkua.

Lisäksi poliisin kerrotaan tutkivan Shpryginin johtaman kannattajayhdistyksen tiloja.Jos video ei näy, sen voi katsoa täältä.

– Hänet pidätettiin vessassa. Aleksandr oli hukassa ja hiljaa. Hänet vietiin nopeasti pois, kannattajatoiminnassa mukana ollut Andrei Malosolov sanoi Sport Ekspressille.

Venäläismedian mukaan pidätys liittyy Ranskan EM-kisojen tapahtumiin. Venäläishuligaanit ottivat Ranskassa rajusti yhteen muun muassa Englannin kannattajien kanssa. Osa venäläiskannattajista on tapahtumien johdosta edelleen telkien takana.

Kritisoitu hahmo

Itsekin Ranskassa ollut Shprygin on vuonna 2007 perustetun Venäjän kannattajayhdistyksen VOB:n johtaja. Yhdistyksen jäseniä on liitetty lukuisiin jalkapalloväkivaltaisuuksiin ja äärioikeistolaiseen toimintaan.

Yhdistys tunnetaan myös sisäisistä riidoistaan. Muutama vuosi perustamisen jälkeen Moskovan seurojen kannattajat jättivät VOB:n ilmaistuaan tyytymättömyytensä sen johtajan toimintaan.Jos twiitti ei näy, sen voi katsoa täältä.

Shpryginin pidätyksen epäillään liittyvän Venäjän jalkapalloliiton puheenjohtajaksi jälleen valitun Vitali Mutkon ”puhdistusoperaatioon”.

Urheiluministeri Mutko on saanut osakseen rajua arvostelua Venäjän jalkapallon alennustilasta. Vuoden 2018 MM-kisojen isäntämaan maajoukkue on ollut pelillisesti kaaos. Lisäksi jalkapallon mainetta ovat koetelleet kannattajien väkivaltaisuudet, MM-projektin takkuilevat rakennustyöt ja urheilupiireissä rehottava korruptio.

Monen mielestä Mutko yrittääkin aloittaa uuden aikakautensa jalkapalloliiton johtajana puhtaalta pöydältä. Ensimmäinen askel oli siivota pahamainen Shprygin tieltä.

Mutko ilmoitti lauantaina, että Shpryginin pidätyksen taustalla oli Ranskan viranomaisilta tullut pyyntö.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt