Jalkapallo

Kuolema jalkapallo-ottelun seurauksena on Suomessa erittäin harvinaista – Hyvinkään kaltainen tragedia tapahtui 1963

Julkaistu:

suru-uutinen
Kuolemantapaukset jalkapallokentillä ovat Suomessa erittäin harvinaisia.
Hämeenlinnan Jalkapalloseuran A-nuorten maalivahdin menehtyminen järkytti maanantaina. Pelaaja lyyhistyi kesken ottelun Hyvinkäällä sunnuntaina, ja hän kuoli maanantaina Töölön sairaalassa Helsingissä.

Tapaus ei ole Suomessa aivan ainutlaatuinen, mutta erittäin harvinainen. Yksi samankaltainen tapaus koettiin kesäkuussa 1963. Hangö IK:n Ralf Boxberg kuoli pian ottelun jälkeen 9. kesäkuuta 1963.

Ilta-Sanomat kirjoitti 10.6.1963 seuraavasti: ”Pelin aikana päin toista pelaajaa törmännyt jalkapalloilija Ralf Edvin Boxberg (27) kuoli viime yönä matkalla sairaalaan Hangosta. Kentällä eilispäivänä sattuneen törmäyksen jälkeen oli Boxberg pelannut pelin loppuun, eikä ottelun erotuomari ollut havainnut hänessä mitään vammaa.”

Boxberg pelasi vieläpä mainion ottelun, sillä vasen tukimies pokkasi HIK–TPK-ottelun parhaan pelaajan palkinnon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mikään ottelun aikana sattunut törmäys ei kuitenkaan lopulta aiheuttanut Boxbergin kuolemaa. Helsingin Sanomat kertoi 29.6. kuolinsyytutkimuksen valmistuttua, että Boxberg sairasti sydänvikaa.

– Boxbergilla oli selviä merkkejä verisuonten kalkkeutumisesta, mikä hänen ikäiselle henkilölle (27) on erittäin harvinaista. Lisäksi oli havaittavissa sydänlihasten rappeutumista, HS kertoi.

Kuolinsyyksi merkittiin verenpurkauma sydänlihaksessa.

– Aikaisemmat olettamukset päähän osuneesta pallosta tai kylkeen saadusta potkusta olivat näin ollen arvottomia.

Boxberg pelasi HIK:n joukkueessa myös 1962, kun seura pelasi historiansa ainoan kauden Suomen pääsarjassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt