Serkku kuoli terroristien luoteihin – ranskalaistähti julkaisi liikuttavan kirjeen: ”Puhun raskain sydämin” - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Serkku kuoli terroristien luoteihin – ranskalaistähti julkaisi liikuttavan kirjeen: ”Puhun raskain sydämin”

Julkaistu: 15.11.2015 15:01

Lassana Diarra pelasi Ranskan paidassa Stade de Francella, kun hänen serkkunsa sai surmansa terrori-iskussa. Jalkapalloilijan kirjoittama teksti liikuttaa ihmisiä Ranskassa ja maailmalla.

Ranskan jalkapallomaajoukkueen pelaaja Lassana Diarra menetti Pariisin terrori-iskuissa serkkunsa. Asta Diakite sai surmansa perjantain iskuissa, kun Diarra pelasi Stade de Francella maaottelua Saksaa vastaan.

Lauantaina Diarra julkaisi Twitter-tilillään koskettavan kirjeen, jossa hän kertoi tapauksesta ja otti kantaa traagisiin tapahtumiin. Ilta-Sanomat käänsi tekstin suomeksi.

Hyvää iltaa kaikille,

Täällä Pariisissa ja Saint-Denis’ssä eilen sattuneiden dramaattisten tapahtumien jälkeen minun on raskain sydämin puhuttava.

Kuten olette ehkä lukeneet, nämä iskut ovat koskettaneet minua henkilökohtaisesti. Serkkuni Asta Diakite oli eilen sattuneen ampumistapauksen uhri, kuten sadat muut viattomat ranskalaiset. Hän oli minulle esimerkki ja tukija, kuin isosisko.

Tässä terrorin ilmapiirissä on tärkeää, että me kaikki, jotka edustamme maatamme ja sen monimuotoisuutta, otamme kantaa ja pysymme yhtenäisinä – vastassamme on kauheus, jolla ei ole väriä eikä uskontoa.

Puolustakaamme yhdessä rakkautta, toisten kunnioittamista ja rauhaa. Kiitos kaikille viesteistänne, pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne, ja levätköön uhrimme rauhassa.

#PrayForPeace #FranceUnie

Näkemiin, Lass

#PrayForPeace pic.twitter.com/lsOpaSxN62— Lass Diarra (@Lass_Officiel) 14. marraskuuta 2015

Lassana Diarra päätti jäädä Ranskan maajoukkueen pariin. Ranska pelaa Englantia vastaan harjoitusmaaottelun ensi tiistaina Wembleyllä.