Tässä on 18-vuotias suomalaisen futiksen uusi tähti – ”Välillä ihmetyttää, lyökö sydän ollenkaan” - Jalkapallo - Ilta-Sanomat

Tässä on 18-vuotias suomalaisen futiksen uusi tähti – ”Välillä ihmetyttää, lyökö sydän ollenkaan”

Viileä floridalainen Nicholas Hämäläinen teki heti vaikutuksen poikien maajoukkueluotsiin Jarkko Wissiin.

Nicholas Hämäläinen (oik.) otti yhteen Tshekin Petr Pruchan kanssa alle 19-vuotiaiden maaottelussa Tammelan stadionilla.

23.9.2015 12:46

Poikien maajoukkueluotsi Jarkko Wiss oli heti myyty mies, kun hän näki ensimmäiset näytepätkät Yhdysvalloissa varttuneesta Nicholas Hämäläisestä.

– Kun olin katsonut Englannista tulleet klipit, halusin pojan tänne samantien. Gasellimainen liike, pehmeä pallonkäsittely ja räjähtävä nopeus tekivät vaikutuksen, Wiss kuvaili.

Kun Hämäläinen saatiin tammikuussa 19-vuotiaiden maajoukkueturnaukseen, Wiss huomasi Queen's Park Rangersista koottujen huippuhetkien vastaavan totuutta. Brittikentiltä löytyi vasenjalkainen kultakimpale.

– Välillä ihmetyttää, lyökö sydän ollenkaan. Hän ottaa niin rauhallisesti tiukatkin tilanteet. Pojassa on paljon potentiaalia, Wiss suitsutti.

Miamissa kasvanut löytö unelmoi pienestä pitäen Englannin kentistä. Väylä avautui reilu vuosi sitten kolmen tuloksettoman yrityksen jälkeen. Hämäläinen ehti käydä näytillä Liverpoolissa, Evertonissa ja West Hamissa, kunnes onni löytyi QPR:stä.

Tällä hetkellä 18-vuotias lupaus on QPR:stä lainalla Dagenham & Redbridge FC:ssä. Se pelaa Englannin neljänneksi korkeimmalla tasolla League Twossa. Lainasopimusta jatkettiin hiljattain lokakuulle asti.

– Sain informaatiota hänen suomalaistaustastaan. Minulla on kuitenkin semmoinen tapa, etten ota ketään mukaan näkemättä pelaajaa. Tässä tapauksessa kaksi klippiä riitti, Wiss kertasi.

Hämäläisen juuret ovat Savossa. Hänen isänsä Timo Hämäläinen pelasi kuopiolaisessa Kopareissa SM-sarjaa 1978–82, kunnes hän lähti työn perässä Atlantin valtameren taakse. Futisharrastus jatkui Miamissa valmentamisena.

Sitä kautta syntyi myös pojan innostus.

Nicholas Hämäläinen on tällä hetkellä QPR:stä lainalla Dagenham & Redbridge FC:ssä.

Nicholas Hämäläinen on viettänyt Kuopiossa 8–9 kesää ja treenannut välillä KuPSin kanssa.

– En ole sataprosenttisesti suomalainen, mutta osa minusta kuuluu tänne. Siksi kannan ylpeänä maajoukkuepaitaa. Aika näyttää, miten korkealle taitoni riittävät. Kun tulen miesten ikään, Suomi on hyvä vaihtoehto silloinkin, Hämäläinen myönsi.

Kuinka hyvin osaat suomen kieltä?

– En juuri ollenkaan.

Voisitko sanoa jotakin suomeksi?

– Kiitos paljon. Ei. Syöttää palloa, Hämäläinen luetteli hymyhuulin.

Voisitko kuvitella pelaavasi Suomen kentillä?

– Ehkä joskus urani loppuvaiheessa. Täällä on ihan ok-taso. Samaa luokkaa kuin USA:ssa. Haluan kuitenkin johonkin parempaan liigaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?