Gibraltarin uusi päävalmentaja pelasi Suomessa 80- ja 90-luvulla

Julkaistu:

Jalkapallo
Jeff Wood pelasi Suomessa HJK:ssa, Grankulla IFK:ssa ja Gnistanissa pelaajauransa aikana.
Gibraltar nimesi englantilaisen Jeff Woodin entisen päävalmentajan Allen Bulan tilalle. Wood on kolmas valmentaja maajoukkueen lyhyen historian aikana.

Woodin tehtäväksi on annettu valmentaa joukkue ensimmäiseen voittoon virallisissa kansainvälisissä peleissä.

– Tiedän, että Gibraltarin jalkapallossa on paljon lahjakuutta. Toivon, että pystyn lisäämään tätä osaamista maajoukkueessa ja tehdä siitä koko Euroopassa ja maailmassa vakavasti otettavan joukkueen, Wood sanoi Gibraltarin jalkapalloliiton sivuilla.

Wood korvaa joukkueen väliaikaisen valmentajan Dave Wilsonin, joka sijaisti Bulaa tämän jätettyä maajoukkueen.

Gibraltar on kuulunut Uefaan vuoden 2013 toukokuusta lähtien. Se pelasi ensimmäisen ystävyyspelinsä Slovakiaa vastaan marraskuussa 2013. Kaikkiaan Gibraltar on pelannut 12 peliä, joista se voitti vain ystävyysottelun Maltaa vastaan.

Uefan jäsenyyden myötä Gibraltar pystyy pelaamaan EM-kilpailuissa. Tällä hetkellä se on D-karsintalohkon pohjimmaisena kuudella tappiolla kuudesta pelistä. Maaleja Gibraltar on tehnyt yhden ja päästänyt 34.

Maalivahtina pelaajauransa aikana toiminut 61-vuotias Wood pelasi muun muassa Charlton Athleticissa, Exeter Cityssä ja Rabat Ajaxissa HJK:n, Grankulla IFK:n ja Gnistanin lisäksi. HJK:ssa hän pelasi 1983–1984, GrIFK:ssa 1987–1990 ja Gnistanissa vuonna 1990.

Suomessa Wood muistetaan parhaiten HJK:n entisenä maalivahtina. Hän oli vahtina Klubin maalia, kun HJK voitti Liverpoolin Olympiastadionilla 1–0 Atik Ismailin legendaarisen maalin myötä vuonna 1982.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt